Fritt fram för bara bröst – eller inte?

Nu är det fritt fram för bad med bara bröst i Malmös badhus? Eller är det inte?

Politikerna i fritidsnämnden har fattat ett beslut och på politikers vis har de lämnat öppet för alla möjliga tolkningar som alla möjliga väljargrupper kan tänkas attraheras av. 

I det ursprungliga förslaget hette det att kvinnliga badande varelser skulle bära baddräkt med topp. I beslutet har det begränsats till att badande varelser ska bära badräkt.

– Det betyder att det är fritt fram att bada topless, säger fritidsnämndens ordförande Bengt Forsberg.

Sen kommer reservationerna:

– Men om det finns många badande 13-åriga pojkar eller om många klagar är det kanske inte så lämpligt med bad utan topp.

Det är ett uttalande som lämnar fältet fritt för en del filosoferande. Om två 13-åriga pojkar får se de bara brösten gör det inte så mycket. Då är det ju bara två som tar allvarlig skada och lite svinn får man ju räkna med även i ett badhus. Men om det är tio 13-åriga pojkar som tar allvarlig skada, då blir svinnet så stort att det kan bli ett samhällsproblem och då måste det givetvis åtgärdas.

Sen kan man ju inte låta bli att undra om inte även 14-åriga och 15-åriga pojkar far illa av att se nakna kvinnobröst. För att inte tala om 37-åriga pojkar. Och 50-åriga. Jag har sett åtskilliga 50-åriga pojkar som fått svåra andhämtningsproblem vid åsynen av nakna bröst. Även symptom som påminner om allergiska reaktioner: Rödfläckiga ansikten, glansiga ögon och nånting som verkar vara ett stort utslag under badbyxan.

Men politikerna i fritidsnämnden har en lösning på problemet, givetvis. Lösningar har alltid politiker. Bad med bara bröst tillåts om flickorna är ensamma och om ingen klagar. Då är det tillåtet med toplessbad.

Allt enligt Aftonbladets alltid tillförlitliga och trovärdiga rapportering.

Nästa gång jag kommer till Malmö kan jag nog inte avhålla mig från att besöka en badinrättning för att studera hur badpersonalen bär sig åt för att försöka följa politikernas glasklara instruktioner för vad som gäller.

Vad säger du, Mumlans Ränder? Har de fått nån ordning på Aqua-vad-det nu-heter ännu, förresten? Aqua-qul, eller nåt?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5422562.ab

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Diverse och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fritt fram för bara bröst – eller inte?

 1. Rok skriver:

  Typiskt fegpolitiker… Jättebra beslut av nämnden…alla ska ha baddräkt. Jämlikt och vettigt. Sen verkar det som om många både här och på AB inte kan skilja på orden FÅR och MÅSTE. Att man Får vara toppless betyder inte att man Måste det…suck.Fast, gick jag dit med endast en bikinitopp skulle det väl bli ett jäkla liv…

 2. Mumlans Ränder skriver:

  De kommer inte att öppna Aqua-kul. där är för många problem, så de kommer att riva skiten.Det ska bli intressant med lite topplesbad på rosengårdsbadet faktiskt.Det lär nog bli lite eldning av containrar efter det..

  • ghostalive skriver:

   Det kan bli spännande Valborgskvällar sommaren ut, förstår jag. Och jaså, det är så illa med Aqua-kul. Inte så konstigt, underhållet var ju en LITEN aning eftersatt. Det var visst nån kvinnlig nämndordförande som fick avgå, om jag minns rätt.

 3. Daniel skriver:

  @Mumlan på Rosengårdsbadet badar väl alla i burka? Eller?

 4. Svecia skriver:

  Undrar hur det blir på SUM-SIM (ungdoms SM ) på Lötängsbadet.Kan vi som åskådare också sitta med bar överkropp?

  • ghostalive skriver:

   Bra fråga. Fritidsnämndens beslut gäller bara badande, om jag förstod saken rätt. Men det är ju inte lätt att veta om man förstår fritidsnämnden rätt.

 5. Catilona skriver:

  Visst, jag kan bada , bara de släcker ljuset först 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s