Kommunalt rökförbud

Den anställde i Nyköpings kommun som röker på arbetstid kommer att bli uppkallad till chefen för bassning. Även om rökningen sker utomhus.

Kommunens chefer verkar vara undersysselsatta. Undrar om man  ska anställa rökspioner också. Och införa ett angivarsystem där anställda som skvallrar på sina rökande kolleger belönas med en semesterresa till Maldiverna.

Kommunen har en stolt målsättning: Att samtliga 4500 anställda ska vara  rökfria om ett år. Antingen de vill eller inte.

– Vi månar om våra anställdas  hälsa, förklarar kommunalrådet.

Är det inte lika bra att kommunen börjar övervaka vad de anställda käkar också så de inte  stoppar i sig en massa skräpmat på lunchen. Det lär inte heller vara bra  för hälsan. Och ser till att personalen blir nykterister. Alkohol är ju skadligt.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Alkohol, droger, doping, mediciner, rökning och märktes . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Kommunalt rökförbud

 1. Rosie skriver:

  Kan du inte länka? (undrar var du läst det?)

 2. cocoon skriver:

  Det är så jävla dumt så klockorna stannar 😦

 3. Treasure skriver:

  Helt otroligt.

 4. Catilona skriver:

  Är väl bäst att de kollar med vad för hobbies de anställda har. Hästar, motorsport och skidor, inte bra, stor risk för diverse skador. Knyppla/läsa borde vara enda tillåtna att göra på fritiden..

 5. portolanseglaren skriver:

  -Illa.Socialfascism är namnet. Sverige är en av tre i grunden fascistiska länder, enligt den franske forskaren Emanuel Todd, eller för att uttrycka sig sammanfattat. De andra är Japan och Tyskland.

  • ghostalive skriver:

   Hälsofascism är ett annat uttryck jag hört. Men det kommer inte från nån forskare. Vi måsdte nog blanda in företeelser som korporativism med mera för att komma fram till nåt vetenskapligt.

 6. Bippobruden skriver:

  Stasi kanske kan stå till tjänst.De är ju inte helt utan arbete sen muren föll.De har säkert förslag på mer iintegritetsskränkande arbete.

  • ghostalive skriver:

   Verklig expertis har Stasi också. Men lite skillnad var det kanske på Stasis verksamhet och Nyköpings kommuns? Om vi ska vara seriösa?

 7. Bippobruden skriver:

  Ja,det är skillnad. Impulsen hamnade på pränt direkt. Men seriöst så är det farligt med hälsofascism. Kan det vara ett dolt motiv hos arbetsgivaren,den att de tycker produktiviteten sinkas?

  • ghostalive skriver:

   Jag tror inte det. Som så ofta med totalitära tankar har de de bästa avsikter. Det är bara det att de inte kan se saker från nåt annat håll än sitt eget.

  • ghostalive skriver:

   Hur är det talesättet lyder? Vägen till helvetet är kantad med de bästa avsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s