Marita Ulvskog och en gammal kris

Marita Ulvskog har talat i EU-parlamentet om den ekonomiska krisen. Men inte om den aktuella ekonomiska krisen utan om den ekonomiska krisen i Sverige för snart 20 år sen.

– Fredrik Reinfeldts parti är historiskt belastat för att ha skapat den ekonomiska krisen på 1990-talet i Sverige som sedan socialdemokraterna fick ägna 10 år åt att sanera, framhöll Ulvskog för häpna EU-parlamentariker.

Ulvskog har alltså lyckats med att omedelbart efter sitt inval göra EU-parlamentet till en inrikespolitisk svensk gnällarena.

Nästa gång talar väl Ulvskog om för EU-parlamentets ledamöter att moderaternas föregångare var motståndare till allmän rösträtt i Sverige i början av 1900-talet.

Arma EU-parlament! Som får dras med Marita Ulvskog i åtminstone fem år framåt.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i EU, Europe, Politik och samhälle och märktes , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Marita Ulvskog och en gammal kris

 1. BeBest skriver:

  … och det jäkliga är ju att hon har rätt också!:O)

  • ghostalive skriver:

   Rätt eller inte är knappast EU-parlamentet rätt arena för den svenska inrikespolitiska trätan. Tänk dig att alla 27 medlemsländernas olika partier skulle använda EU-parlamentet till att debattera sina hemmaproblem för 20 år sen. Vilket jäkla kacklande det skulle bli.

 2. Visst hon har rätt, men det speglar också dagens socialdemokratiska politikers problem. När man sitter säkert som en besutten broilerpolitiker med alla förmåner och framtiden utstakad – ja då blir det svårt med inlevelsen i dagens problem för de som man ska representera. Vad ska man då prata om?Förr gjorde man karriär för sin ideologi – idag gör man sin ideologi för sin karriär…

  • ghostalive skriver:

   Vill bara tillägga att egentligen har ju Ulvskog sin politiska framtid bakom sig. Hon skickades ju till Bryssel för att partiet inte hade nån användning för henne här hemma.

 3. Granntanten skriver:

  Hon skickades inte , hon deporterades. Tänk en gång i tiden så hade vi kolonier att skicka folk till – det var tider det

 4. Granntanten skriver:

  Dessutom är jag butterljuv också 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s