Ghost:/Låt ungjävlarna spela dataspel

Det är dyrt att låta barnen sporta, visar en färsk undersökning. Dyrast är hästsport och hockey, bland de populäraste aktiviteterna bland flickor resp pojkar.

För egen del anser jag att alla ansvarskännande föräldrar bör göra allt för att hålla sina telningar borta från sport. Dagens idrott har ytterst osunda värderingar som små barn inte bör dras in i. Det handlar om att vinna till varje pris, att göra karriär och bli multimiljonär, att bli rik, känd och bäst.

Att göra sitt bästa är en målsättning som är totalt otillräcklig inom sport nu för tiden. Att vinna är allt, att komma tvåa är skit. Kan man inte vinna med naturlig talang och träning tar man till doping eller annat fusk.

Låt ungjävlarna spela dataspel. Där är värderingarna sundare. Kill and let die!

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5949315.ab

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Curling- och andra föräldrar, Sport och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ghost:/Låt ungjävlarna spela dataspel

 1. Marsia skriver:

  Som alltid har du sååå sjukt sköna kommentarer o inlägg ;-)När ja kommer hem ikväll ska jag nog skriva ett inlägg om det här ja med *ler*Ha en bra dag…

 2. Puppe skriver:

  Fy faaaan va sant!

 3. Puppe skriver:

  Skitbra!Bloggar ju inte så mycket numer, men spelar i två rockband och har precis haft en föreläsning så livet kan inte bli bättre för mej!Sedan så är ju allt klockren med familjen å bilen går bra å…….

 4. jean skriver:

  Fast du har ju fel.Jag sportade som ung och har ingen vinnarskalle och kände heller aldrig pressen att man måste vinna för att utöva ett intresse i grupp eller ensam.Sporten lär en samarbete om något. Sen kan man spela dataspel också.Är väl bara puckon som sätter sin unge å spela fotboll eller rida häst med enda baktanke att ungen ska bli internationell kändis och tjäna in storkovan.

  • ghostalive skriver:

   Får jag frå+ga hur längesen det var du spotrtade som ung? Värderingarna har liksom förändrats en del under senare deceniier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s