Ghost:/Nakenchock

Läser i Aftonbladet att nån som heter Carina Berg råkat ut för missödet att få klänningen ”avsliten” på nån av alla dessa galor och att naken hud därvid blottats.

”Nakenchock” kallas detta med bladets vokabulär.

Om nu bladet ännu inte fattat nåt i sammanhanget kan jag meddela dess redaktörer att nakenchock är ett begrepp som numera saknar både innehåll och relevans. Ingen blir längre chockad av naket. Alla har vi sett naket på höjden, naket på längden, naket på tvären, runt och fyrkantigt naket, rutigt naket, blommigt naket och naket naket. We´ve seen it all, till leda och tristess. Vi har till och med sett naket mitt under akten, naket stånd, naken vagina, naken rumpa – you name it..

Ingen kan längre bli drabbad av nakenchock. Så är det bara, bladet. Nakenchock är ett obsolet ord som i vår moderna tid ekar tomt och innehållslöst.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Språk och språkmissbruk, Tidningar, radio, TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ghost:/Nakenchock

 1. erviluca skriver:

  Exakt! Tumme för det!

 2. erviluca skriver:

  Nakenchockade sanningen….

 3. Islandsmamman skriver:

  Jag är gammal, så gammal att jag var ung på den tiden kläderna inte ”trillade av” kändisar – och de inte var så glömska att de ”glömde” trosorna.

 4. Islandsmamman skriver:

  Oh ja. Jag minns ännu med förtjusning hur hela svenska folket satte kaffet i vrångstrupen när Lill Lindfors gjorde jordens snyggaste ”nakenchock” (fast påklädd då) när hon ”råkade trampa” på klänningen.Folk hade något att prata om i månader. Nu är det helt stillöst och folk bara gäspar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s