Ghost:/Oroa sig till döds

Minns ni fågelinfluensan? Glasbitarna i kyckling? Svininfluensan? Dvärgbandmasken? Farsoterna (fast glasbitar i kyckling är förstås ingen fatsot) som enligt media hotade oräkneliga svenskar med utslagning och död.. Fast det blev inte så mycket av med det när allt kom omkring.

Nu är det dags igen för stora medielarmet. Den här gången är det EHEC-bakterien som hotar oss med sjukdom och förintelse. EHEC-bakterien kan vi få i oss via gurka, tomater, salladsblad och annat grönt. Bakteriens enorma farlighet fåt vi ett begrepp om av följande fasliga siffror. I Tyskland har två personer dött och drygt 200 blivit svårt sjuka. I Sverige kan de sjuka räknas i tiotal.

Det handlar alltså om tusendels promillar av befolkningen. Man löper mångdubbelt större risk att råka ut för något ont genom att ta en promenad i stadsmiljö än genom att ta en tugga av en gurka.

Men det är farligt att leva, det kan inte förnekas. Allt som oftast slutar det med döden. Om inget annat hinner före kan man ju alltid oroa sig till döds

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Svininfluensa och diverse farligheter, Tidningar, radio, TV och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s