Ghost:/Idrottstjejer viker ut sig

Häromdagen undrade en  studioreporter i radions Studio 1 varför det blivit så vanligt att unga idrottsjejer viker ut sig mer eller mindre nakna i mer eller mindre obskyra tidningar och tidskrifter. Semast är det tydligen fem flickor i det tyska U21-landslaget i fotboll som förekommit avbildade i Playboy.

Man spekulerade en del tillsammans med den inbjudna gästen, en före detta spelare i fotbollens landslag. Det mest uppenbara skälet till idrottsflickors utvikningsiver nämndes dock inte:

Att de får bra betalt för att visa upp sig på bild halvt klädda, halvt oklädda. Eller kvarts klädda, trekvarts oklädda. De exakta proportionerna känner jag inte till och är inte intresserad av.

Men nog är det lite märkligt att erfarna reportrar inte lyckas räkna ut att pengar spelar en viss roll i sammanhanget. Eller är det så att det betraktas som fult att nämna pengar? Blir det finare om flickorna låter sig avfotograferas av renodlat ideella skäl, så att säga?

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Bloggar, nätet, Facebook, Sport och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s