Ghost:/Nygift man kvävs av frun

Bengt, 26, klagar hos Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz över att han känner sig kvävd av sin nyblivna hustru. Hon har planerat allt, vill styra allt och bestämma allt. Han får inte ens träna.

Felet, enligt Eva Rusz, är att ”man har inga målbilder för hur det ska se ut efteråt.  Själva giftermålet är målet”.

Det borde Bengt ha tänkt på medan tid var. Det är inte bara att rusa sta´till altaret. Det vet väl varenda människa att den första åtgärd man vidtar inför giftermålet är att sätta sig ner och måla upp rejäla, välstrukturerade och genomtänkta målbilder för den äktenskapliga samvaron. Personligen känner jag inte ett enda par som har underlåtit att sätta upp minst ett halvdussin målbilder innan det bar iväg till kyrkan eller kommunalkontoret för den högtidliga bröllopsceremonin.

Men nu är det som det är med Bengt. Det är för sent att sätta upp målbilder. Tåget har gått. Loppet är kört. Bengt har att välja mellan att utsättas för hustruns livslånga kvävning och att kväva tillbaka.

Mitt expertråd är självklart, det var ju hustrun som började: Kväv hustrun (smygträna först utan hustruns vetskap). Använd kudden när hon sover. Problemet löst.

Och du Bengt: Om du nånsin gifter om dig, glöm då  inte målbilderna, som Eva Rusz så klokt professionellt påpekar. I förväg. Målbilderna ska göras upp i förväg. Sen är det för sent.

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article5939691.ab

*

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Coacher, ekonomer, allsköns experter och en del charlataner och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ghost:/Nygift man kvävs av frun

 1. skvitt skriver:

  Konstigt att Eva Rusz inte känner igen dragen, för även om kvinnan inte är en fullfjädrad psykopat har hon i varje fall vissa misstänkta drag ditåt. Eva borde låtit tankarna gå dithän åtminstone som en liten förmodan med tanke på att hon har skrivit boken ”Är du gift med en psykopat?”
  Frågan är om Eva har skrivit om något som hon inte förstår eller varför kommer hon med sådana råd, jag citerar:

  ”Nej, allt blir inte bra om ni skiljer er. I stället för att fly, borde Bengt ta fajten.”
  Att ta en fajt mot en psykopat är lönlöst, de ger sig aldrig. Det värsta de vet är att förlora.

  ”När någon, som i det här fallet, skapar egna målbilder och gör upp planer för framtiden, utan att diskutera dem med sin partner, kan följderna bli katastrofala.”
  Det är just så psykopater gör, men Eva får ingen aha-upplevelse, trots sin bok!

  ”Man kan inte vara envåldshärskare i en relation. Det handlar om att ge och ta i ett äktenskap.”
  Sant, men just det är ju psykopaterna.

  ”… svekfullt av Bengt att fly utomlands i det här läget.”
  Varför skuldbelägga honom, när det är frun som är omöjlig.

  Nu måste jag påpeka att jag saknar grund för påståendet att kvinnan är en psykopat, men jag backar inte med mitt påstående att hon har drag dithän. Och därför spär jag på med att kränga denna mening:
  > Psykopaters offer brukar alltid få klä skott för vad psykopaterna gör och dessa i sin tur har en fantastisk förmåga att ikläda sig offrens kostym. < (Det är inget citat!)
  Det är anmärkningsvärt att det fungerar till och med när Eva inte har annat att gå på än Bengets brev till henne!

  "Det är dålig stil. Han ger tillbaka med samma mynt genom att planera framtiden utan att inbegripa sin fru."
  Nu har han inte bara kärringen emot sig utan även Eva! Jag tycker det är skamligt!

  "I stället borde de båda arbeta på att förbättra sin kommunikation. De måste bli mer känslomässigt intelligenta i sin relation. Punkt för punkt ska de prata igenom sina olika föreställningar om och förväntningar på hur de ska leva efter bröllopet."

  Som sagt, det första att misstänka hos frun är en lättare personlighetsstörning åt just det psykopatiska hållet och i andra hand en mer uttalad psykopati och i så fall borde Eva veta att det är helt omöjligt att få till stånd en förbättrad kommunikation med sådana och att en sån ska bli mer känslomässigt intelligent är ju svårare än att ta ned månen. Det måste finnas ett känsloliv om något sådant ska lyckas och det saknar psykopaterna.
  /Skvitt

 2. Pingback: Eva Rusz rådgivning till gift man « skvitts

 3. kloktok skriver:

  Ja, jisses… Jag undrar i mitt stilla sinne vad egentligen som krävs för att få använda epitetet relationsexpert? Nä , jag känner heller inte till ett enda par som ägnat/ägnar sig åt målstyrning innan äktenskapet… FAst jag fick en komisk bild på näthinnan om att det kanske i framtiden (tack vare alla relationsexperter) kommer gå till så att alla blivande par sätter sig var 3.e vecka och stämmer av sina målbilder med flashiga powerpointpresentationer för varandra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s