Ghost:/Spelautomatförbud (kanske) vapen mot finanskrisen

Socialmoderatoriska Arbetarepartiet i Kungl Ghostrepubliken har i dag framlagt sitt länge emotsedda program för hur man ska bemöta och bekämpa den ekonomiska världskris som står och stampar på tröskeln till nationens dörr. Man tar ett djärvt grepp och föreslår kanske förbud mot spelautomater i miljöer där det sups, om en utredning kommer fram till att det vore bra.

– Vi tror att mycket av den finansiella otrygghet som nu äventyrar välfärden har sitt ursprung i spelautomaterna, förklarar en talesman för Socialmoderatorerna. Där står gamla finansgaltar och unga finansvalpar och en och annan finanspuma och gamblar vid automaterna. Rätt som det är blir de lite på röken och så ramlar de och när de ramlar faller också börskurserna och så går det som det går. Det blir liksom en fia-med-knuff-effekt.

Men behövs inte kraftfullare åtgärder för att möta den skuldstorm som hotar att blåsa oss alla…ursäkta, hotar att blåsa på oss alla.

– Ja, det kan det bli naturligtvis, om den här utredningen pekar på att detta är den stora boven i dramat när det gäller finanskrisen, då kan förbud mot spelautomater vara en väg. Det kan också vara att i vissa miljöer ska den här finanshasarden inte finnas.

På frågan var  de skulle kunna finnas kvar svarar talesmannen:

-Exempelvis på Coop för där säljs ju inte alkohol.

Och hur blir det i Kungl Ghostrepublikens börshus? Ska spelautomaterna och hasarden få finnas kvar där?

– Det har vi faktiskt inte tänkt på, säger talesmannen. Det måste vi nog ha ett rådslag om inom partiet innan vi beslutar om den politiska linjen, om vi ska ha någon politisk linje överhuvudtaget, vilket kan ifrågasättas. Ibland är det direkt olämpligt ur opinionsmätningssynpunkt att uttrycka klara och bestämda politiska åsikter. Men i börshuset sups det väl inte så förskräckligt mycket?

PS. Skrivaren av dessa rader har inte kunnat undgå att notera att vissa formuleringar som talesmannen använder är direkt lånade av systerpartiet Socialdemokraterna i Sverige där man också prioterar kampen mot spelautomaterna nu i de allvarliga kristiderna.

*

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Kungl Ghostrepubliken och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s