Ghost:/Glasögon, strumpor och Joe Labero

Jag har aldrig tappat en plånbok eller nyckelknippa i hela mitt liv. Eller nåt annat sånt som folk brukar bära på sig och stundom tappa. Jag är extremt ordningsam med plånböcker och nyckelknippor. Tycker inte om att bli av med pengar och kort och nycklar. Inte bara för själv förlustens skull utan för allt jävla besvär det medför att beställa nya kort och nycklar och att inte kunna ta sig in där man vill kunna ta sig in. Ingen människa, och inget spöke, ska behöva bryta sig in i sin egen bostad. Exempelvis.

Med läsglasögon är det en helt annan sak. Läsglasögon trivs inte i mitt sällskap. De flyr från mig. Rymmer. De vill inte vara i min närhet. Vid första bästa tillfälle  passar de på och drar sina färde, till ställen där de inte kan återfinnas. Förmodligen sätter de  sig på flygplan med destination Kambodja, Peru eller andra bergiga och djungliga trakter för att försvåra eller omöjliggöra mitt eftersökande.

Eller så är Joe Labero inblandad på nytt mystiskt vis. Han är ju trollerikunnig och expert på att få saker att spårlöst försvinna. Han kanske använder mina läsglasögon som övningsobjekt för sina konster. Men varför han ska öva på just mina läsglasögon har jag svårt att förstå. Vi känner ju inte ens varann och jag har aldrig gjort honom något ont. Kanske läser han min blogg  och ogillar det jag skriver och hämnas genom att trolla bort mina läsglasögon i stället för att skriva elaka kommentarer. Så är det kanske. Det är den bästa teori jag kan komma på.

Joe Labero är kanske inblandad i försvinnandet av mina strumpor också. Varje gång jag tvättar försvinner minst två strumpor. Minst alltså. Alltid av olika färg och sort. Vilket innebär att de inte går att para ihop med några av de kvarvarande strumporna utan att det  ser väldigt konstigt ut. Därför har jag blivit känd som Mannen med de udda strumporna i grannskapet.

Ett tag trodde jag att tvättmaskinerna drevs med strumpor som bränsle men fastighetsägaren har försäkrat att de – tvättmaskinerna, inte strumporna –  är eldrivna. Så numera lutar jag mer åt att det är Joe Labero som är i farten precis som med läsglasögonen.

Fortsätter det så här kommer jag att polisanmäla honom för trakasserier och stölder. Karln kan inte få fortsätta att härja fritt. Han får börja köpa egna läsglasögon och strumpor att öva på. Han tjänar väl tillräckligt på sitt jobb som magiker så han borde ha råd. Det vore skillnad om det var nån fattig och uteliggande amatörmagiker som snodde prylarna. Då skulle jag kunna tänka mig att ställa upp med obetydligt begagnade strumpor och lätt repade läsglasögon.

Alternativt lejer jag en torped som bryter armarna av honom. Försök utföra dina trolleritrick med gipsade armar, Joe Labero! Det blir nog svårt. Du får sjukskriva dig och sen försöka övertyga Försäkringskassan om att du är berättigad till sjukersättning. Det blir inte lätt. De kommer nog att hävda att du kan utföra andra arbetsuppgifter än trolleritrick och att du ska stå till hela  arbetsmarknadens förfogande. Det kan sluta med att du får söka tjänst som jobbcoach i Korpilombolo. Jobbcoacha kan man göra med gipsade armar. Det skulle du nog inte trivas med, van att resa kors och tvärs över jordklotet och vara magisk som du är.

Passa dig jävligt noga, Joe Labero! Nu börjar jag bli trött på det här.

Ghost –  En Förnärmad Hämndens Ängel

*

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost:/Glasögon, strumpor och Joe Labero

  1. HEMIMAMMA skriver:

    hämnDens ängel vill diu väl vara stolle? =0)

  2. ghostopinion skriver:

    Kanske det kanske, men man kan aldrig så noga veta./Diu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s