Ghost:/Tårtbit för pensionärerna

Kungl Ghostrepublikens pensionärer får ingen sänkt skatt nästa år, meddelar statsminister Fritte Rensfält, även ordförande för det dominerande regeringspartiet Moderatextremisterna.

– Efter förhandlingar mellan partierna i mesalliansregeringen har vi kommit fram till ett resultat som pensionärerna kommer att uppskatta mycket mer än sänkt skatt.  Varje allhelgonadag kommer de att erbjudas en kopp kaffe, en tårtbit och allsång under ledning av musikaliska representanter för våra frikyrkor. Svenska kyrkan har däremot tackat nej till deltagande i kaffe- och allsångsstunderna med hänvisning till att man saknar allsångsledare inom organisationen. De pensionärer som så önskar kan emellertid uppsöka valfritt församlingshem på allhelgonadagen och kvittera ut en tårtbit.

Gusten Heliglund, ledare för Kristakrobaterna på korset, är mycket nöjd med uppgörelsen.

– Visserligen gick vi in i förhandlingarna med krav på sänkt skatt, förklarar han. Men när Moderatextremisterna lade ett motförslag med kristligt innehåll accepterade vi omedelbart. Jag är övertygad om att landets  pensionärer i och med detta kommer att vridas åt det mer andliga hållet i stället för den krasst materiella hållning som en skattesänkning skulle ha inneburit.

Möjligen kommer skatten för pensionärer att sänkas 2013 eller 2014, uppger Fritte Rensfält.

– Men i så fall får de skylla sig själva, då drar vi in kaffet, tårtbiten och den religiösa allsången.

*

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Kungl Ghostrepubliken och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s