Ghost:/”Det gäller att be för glatta livet”

Kungl Ghostrepublikens synnerligen handlingskraftiga och ansvarskännande regering tar nu ytterligare ett rejält krafttag för att mota den annalkande världsekonomiska krisen i grind, efter noggranna studier av hur tidigare generationer gick tillväga för att mota den dåtida kändisen Olle i grind. Förutom att sänka kafé- och restaurangmomsen ökar regeringen anslagen till religiösa samfund från 50 till 60 miljoner kronor.

– Vi har kommit fram till att i rådande osäkra globala världsfinansiella situation gäller det att be för glatta livet till alla högre makter som eventuellt existerar, förklarar böne- och väckelsesångsminister Staffan Afterdark (KrPK – Kristakrobaterna På Korset). Böneverksamhet i den omfattning som vi i regeringen bedömer kommer att behövas är synnerligen resurskrävande. Därför har vi inte tvekat att tillskjuta mer medel. När nationens välfärd, balans och stadga ligger i potten är inga insatser för höga. Sänkt krogmoms kombinerad med intensifierad böneverksamhet är en politik för framtiden. Samtliga regeringspartier är överens om bedömningen att Kungl Ghostrepubliken tack vare dessa kraftfulla politiska insatser kommer att gå helskinnad ur den skuldstorm som olyckligtvis drabbar mindre framsynta nationer med mindre kompetent ledarskap på regeringsnivå, och det är många, bortåt 190 stycken.

– Halleluja! Låt oss bedja, avslutar böne- och väckelsesångsministern. Det kan vi kosta på oss eftersom jag  utanordnat fem av de tio miljonerna i förskott.

*

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Kungl Ghostrepubliken och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost:/”Det gäller att be för glatta livet”

  1. kloktok skriver:

    HA HA! Tackar för kvällens asgarv… 😀 Ja, det är ju bättre än att gråta apropå det finansiella/existentiella världsläget…
    Kristakrobaterna… Ska lägga det på minnet. 😉

  2. ghostopinion skriver:

    Glöm inte att det är på korset de utför sina akrobatkonster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s