Ghost:/Utan ett rejält larm försmäktar jag!

Jag saknar ett rejält larm om något riktigt farligt. Det är alldeles för länge sedan jag fick känna den där härligt pirriga rädslan inför en hotande och världsomspännande pandemi eller någon skräckinjagande parasit. Känner mig alldeles för oskrämd, liksom. Visserligen hade Aftonbladet ett minilarm om gift i dammråttorna häromdagen men det tillfredsställde inte på långa vägar mitt larmsug. Jag känner faktiskt stark saknad efter jätterubrikerna om svininfluensan och all hysteri den förde med sig. Jag drömmer fortfarande ljuva drömmar om hur Rapport och TV4-nyheterna piskade upp panikstämningar och om de långa köerna till vaccinationsställena. Visserligen blev det en dyr historia som sammantaget kostade landstingen några miljarder men det var det värt.

Nya, rejäla larm ska väl myndigheter och media gemensamt kunna ordna utan så långa uppehåll att man drabbas av abstinens. Det behöver ju inte vara något jättefarligt på riktigt, det räcker att medborgarna bibringas uppfattningen att det handlar om något jättefarligt. De kan väl använda sin fantasi!

Har inte en enda glasbit i någon kyckling upptäckts på sistone? Inte en enda liten dvärgbandmask i någon räv? Hur sköter myndigheter och media sina uppdrag egentligen?

Jag har blivit tillvand vid något att frukta. Jag känner mig inte trygg om jag inte får känna mig otrygg, om man säger så. Utan skrämselkickar blir jag rädd. Det låter paradoxalt men så är det. Det har blivit som ett beroende.

Allting känns så tomt och meningslöst när adrenalinet inte flödar. Jag letar efter bloggar som kan injaga fruktan. Men de är som milda västanfläktar jämfört med de riktiga mediernas pådrag. Som druvsockerlösning för en amfetaminist.

Nånstans i världen måste det väl finnas nån människa som insjuknat i en eller annan mystisk åkomma. Eller hittat en tagg i kvällspizzan. Eller nån  ko som verkar halvgalen, eller i nödfall en gris eller höna. Eller NÅT!

Vad gör de grävande och undersökande journalisterna? Är det inte deras jobb att, ständigt på språng, leta efter nya faror för mänskligheten. Sitter de på sina feta (eller i förekommande fall taniga eller lagoma) rumpor och väntar på att larmen ska komma flygande till dem som nån slags fågelinfluensor?

I så fall tycker jag att de ska ha löneavdreag.

Ge mig ett rejält larm! NU!

Utan ett rejält larm försmäktar jag.

*

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Svininfluensa och diverse farligheter, Tidningar, radio, TV och märktes , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ghost:/Utan ett rejält larm försmäktar jag!

 1. skvitt skriver:

  Ah, du vet det är inte lätt numera. Sovjetunionen föll ju och då är inte ens en ubåt i Göteborgs skärgård något att oroa sig för.

  ”Kan vara synvilla. Anders Bagge, sjöräddningsskeppare, menar att det rör sig om en synvilla.”
  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2561304/experten-finns-ingen-anledning-att-ga-in-har

  ”För 30 år sedan gick den sovjetisk ubåt U137 på grund i Gåsefjärden utanför marinstaden Karlskrona. Det inledde en diplomatisk kris mellan Sverige och Sovjet och ansågs vara bevis för omfattande kränkningar av svenska vatten.
  Under 1970- och 80-talet rapporterades flera fall av misstänkta ubåtar utanför Sveriges kust.
  Något sådant lär det dock inte handla om nu.” (!)

  Inte ens Littorins sexsköp intresserar, fast det borde vara hett stoff att han inte har åtalats för det än!
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12386290.ab

  Jag tycker du och jag ska gå ut en dag och köpa lite horor och se om vi kommer undan lagens långa arm med det!
  För egen del vill jag inte knulla dem, men det lär jag inte komma undan med. Köp är köp och om man sedan avstår från att använda varan spelar ju ingen roll.

  Nåja, men vad gör åklagaren i fallet Littorin?
  /Skvitt

 2. ghostopinion skriver:

  Om islamisterna haft tillgång till ubåtar skulle du fått se på fan!
  Ingen åklagare har rört ett finger angående Littorin och ingen kommer att göra det, hur många gånger det än upprepas från politiskt och juridiskt håll att i Sverige är vi alla lika inför Fru Justitia.

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Här har du ett saftigt, aktuellt, rejält larm som både jag och Skvitt varnat för ska komma, men det är bedövande tystnad , nu när det verkligen BEHÖVS larmas..

  Varför är jag inte förvånad?

  Hemikram ♥

 4. ghostopinion skriver:

  Vad kan det vara för ett larm månntro?

 5. Pingback: Ghost:/Resistent tuberkulos sprids snabbt | ghostalive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s