Ghost:/Nytt moderatextremistiskt idéprogram

Moderatextremisterna (före detta Moderata Svamlingspartiet) i Kungl Ghostrepubliken är i likhet med systerpartiet Moderaterna i Sverige i full färd med att utarbeta ett nytt idépolitiskt program. Moderatextremistledare Fritte Rensfält, tillika statsminister, kommenterar:

– Alla vet ju nu när vi tillsammans med de andra allianspartierna är inne på vår andra mandatperiod i regeringsställning vad vi står för och vilka värderingar vi har. Dessutom har vi inte så många konkreta idéer som är värda att sätta på pränt utom ännu ett jobbskatteavdrag när statsfinanserna tillåter det. Därför har vi valt att hålla idéprogrammet kort och koncist:

”Moderatextremisterna eftersträvar största möjliga välfärd åt så många  som möjligt som genom egna insatser kan åstadkomma goda levnadsvillkor för sig själva och sina familjer. Arbetslösheten ska minimeras så långt möjligt, om möjligt. Sjukdomar är ett gissel för många medborgare och dessutom dyrt för statskassan och vi har som mål att genom riksdagsbeslut avskaffa all ohälsa före år 2018. A-kassan ska finansieras på frivillighetens väg och slås ihop med kaffekassan på företagen och fördelas så rättvist som möjligt bland dem som friställs av det som blir över när kaffe och wienerbröd inköpts. De allmänna kommunikationerna ska förbättras genom att ett extratåg per dygn sätts in på sträckorna Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg utom när det snöar, regnar eller blåser. Då ställs all trafik in för att undvika onödigt slitage på banor, lok och vagnar. I länen norröver öppnar vi för utökad trafik  med renar och vagn på sommaren och släde på vintern i utförande av privata entreprenörer. Den globala uppvärmningen ska hejdas genom att vi utplacerar kylaggregat på strategiska ställen i landet. Vi avser att genom skattesubventioner skapa goda villkor för kylaggregattillverkning i stor skala vilket kommer att säkra avsevärda exportinkomster för landet”.

Ja, det var väl det hela, avslutar partiledaren och statsministern. Om jag nu inte har glömt något. I så fall hör jag av mig via vår partisekreterare som är den som har bäst  kläm på idéprogrammet.

PS. Läs fler politiska rapporter här: Kungl Ghostrepubliken

*

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Kungl Ghostrepubliken och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s