Ghost:/Skandalsnatteri i Kungl Ghostrepubliken!

Senaste nytt om en skandal i Kungl Ghostrepubliken:

Härvarande oppositionsledaren Hakon Fjunhalt, ordförande i Socialmoderatorerna, har ertappats med snatteri av ett plasthalsband till ett värde av 49,90 kr i en bijouteributik.

– Jag tänkte skänka det till min fästmö som en kärleksgåva, förklarar Hakon Fjunhalt. Jag hade ingen aning om att snatteri stred mot gällande lagar och regler men nu när jag fått det förklarat för mig kommer jag givetvis att omedelbart, redan i dag, återlämna smycket till butiken. Fästmön får klara sig utan presenten.

Men borde du inte ha känt till att snatteri inte är tllåtet?

– Självklart borde jag det och felet är ingen annans än mitt eget. Jag borde naturligtvis ha tittat efter i lagboken och eventuella regelsamlingar om vad som gäller juridiskt men jag är inte mer än människa och som sådan kan jag göra misstag. Förresten tror jag att det är någon som vill mig illa också fast jag är så snäll.

Tycker du att det är rimligt att butiksägaren ska stå för din present till fästmön?

– Jag tänkte faktiskt inte på det och jag borde självklart ha tänkt ett varv till, eller tre. Men nu är väl allt frid och fröjd när jag återlämnar halsbandet?

En högt uppsatt partikamrat till herr Fjunhalt förklarar att hon har fortsatt stort förtroende för honom.

– Jag tycker faktiskt lite synd om honom. Han har haft det politiskt motigt sedan han tillträdde med flera bakläxor från partiet och svajningar hit och dit och nu kommer det här lilla missödet som han inte kan rå för som sten på börda. Jag tycker han är en hyvens karl i alla fall. Man kan ju inte begära att han ska hålla reda på allt som gäller.

Åklagare har beslutat att inleda en förundersökning men den allmänna meningen är att Hakon Fjunhalt kommer att lämna den här historien bakom sig med juridiskt högburet huvud. Dels därför att värdet på det snattade föremålet är för litet för att åtal ska kunna väckas, dels för att Fjunhalts bristande kännedom om vilka lagar och regler som gäller gör det svårt att bevisa att han haft uppsåt att begå en brottslig handling.

Detta kommenteras av Busen Bengtsson, ensam och rätt taskigt organiserad kriminell i Kungl Ghostrepubliken, på följande sätt:

– Finemang, det blir väl ett predujikat eller vad det heter. Nästa gång jag blir haffad för nåt fuffens ska jag bara säga att jag inte hade en susning om lagar och regler så går jag loss!

PS. Mer om livet och levernet i Kungl Ghostrepubliken.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Kungl Ghostrepubliken och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s