Ghost:/Snus, sprit, samlag, broddar och förbud

Aftonbladet:  Snart kan det vara slutsnusat för kommunanställda i Umeå

Varför stanna vid de kommunanställda? Varför tar inte politikerna steget fullt ut och förbjuder samtliga kommuninvånare att såväl röka, snusa, dricka öl, vin och brännvin och äta godis som att idka samlag utan kondom? Plus allt annat som kan innebära fara för hälsa,  liv och lem, som att vistas utomhus utan hjälm och knäskydd  samt skottsäker väst om utifall några organiserade brottslinggäng skulle få för sig att göra upp. En bestämmelse motsvarande den om vinterdäck på bilen borde också införas, innebärande att invånarna från 1 december är förpliktade att montera broddar på sina skodon för att motverka fallolyckor. En lag om krockkudde på cyklar vore också på sin plats, för att inte tala om sparkstöttingar. Det borde åtminstone utredas om om det är tekniskt genomförbart.

I dessa farofyllda tider får ansvarskännande politiker inte tveka att ta på sig den tunga plikten att agera förmyndare för de medborgare som inte begriper sitt eget bästa.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Alkohol, droger, doping, mediciner, rökning, Politik och samhälle, Svininfluensa och diverse farligheter och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ghost:/Snus, sprit, samlag, broddar och förbud

  1. HEMIMAMMA skriver:

    *skakar på huvudet*

    Hemikram

  2. ghostopinion skriver:

    Det låter tråkigt. Kommer på besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s