Ghost:/Tyskland pressar Grekland till vapenköp

Samtidigt som Tyskland via EU kräver att Grekland ska ”spara”, det vill säga trycka ner grekerna i fattigdom, tvingar samma Tyskland  Greklands försvarsmakt att köpa tyska vapen mitt i ”krishanteringen”, rapporterar Ekot. Så fungerar politiskt dubbelspel och lönsam utpressning.

Nyheter/Ekot:

Samtidigt som krisande Grekland tvingas till mycket kraftiga nedskärningar i sin statsbudget blir landet pressat att hålla uppe sina höga försvarskostnader. Det hävdar ekonomiprofessor Yanis Varoufakis vid Atens universitet. Pressen kommer främst från Tyskland.

– Vi har denna makalösa motsägelse; å ena sidan måste vi skära våldsamt i vår statsbudget, å andra sidan fortsätta att köpa tyskproducerade vapen, säger Varoufakis.

Det krisande Grekland lade i fjol mer pengar på försvaret än något annat EU-land.

Motsvarande 3,2 procent av hela den grekiska bruttonationalprodukten satsades på försvaret.

Grekland är en av den tyska försvarsindustrins allra största kunder.

De senaste fem åren har grekerna köpt 15 procent av alla de försvarsprodukter som Tyskland har exporterat, enligt fredsforskningsinstitutet Sipri.

Samtidigt är Tyskland det land som mest bidrar till de grekiska nödlånen, och enligt Yanis Varoufakis använder tyskarna nödlånen som påtryckningsmedel för att hålla uppe sin vapenförsäljning.

Yanis Varoufakis pekar på att Grekland så sent som förra året köpte två nya tyska ubåtar, trots att landet då var nere i en djup ekonomisk kris.

– Problemet är att de som håller den grekiska staten levande, med dyra lån och i utbyte mot åtstramningar, är samma agenter som stenhårt vill att Grekland ska fortsätta köpa tanks.

– Så, uppenbarligen, tycker jag inte att vi behöver fler u-båtar, och vi behöver absolut inte fler tanks än den tyska armén har.

Enligt Sipri förs diskussioner om en affär på över 400 pansarfordon från Tyskland.

Dessutom överväger Grekland att köpa det delvis tyska stridsplanet Eurofighter och möjligen också nya tanks från Tyskland, av typen Leopard2.

Grekland tvingas nu skära kraftigt i statsbudgeten, och regeringen planerar bland annat sänka pensioner och löner för statsanställda.

Men professor Yanis Varoufakis är en av dem som anser att sådana här besparingar bara ökar den neråtgående spiralen i den grekiska ekonomin, genom att det leder till minskade skatteintäkter och minskad efterfrågan i landet.

Det är bättre att spara på försvarsinköpen, hävdar professorn, för att köpa fler tyska ubåtar ger knappt en enda positiv ekonomisk bieffekt i Grekland, säger han.

– Att köpa en ubåt nu, att lägga en order som effektueras i Tyskland eller någon annanstans, kommer inte öka efterfrågan, eller hålla uppe efterfrågan, i Grekland.

Ghost:/Globalist Troika Driving Greece Towards Violent Revolution/Video.

Ghost:/Tyskland kräver att krisande Grekland ska köpa vapen!.

Ghost:/Snart är vi alla tyskar.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i EU, Europe, Sån är kapitalismen och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost:/Tyskland pressar Grekland till vapenköp

 1. Nicklas skriver:

  Intressant läsning, men blir jag förvånad ! nej knappast.
  Tittar man på hela idén med ett EU som ska stå sig starka i den totalitära globala ekonomin.
  Det ända som sker i EU är att dom styrande och enormt kapitalstarka kan fortsätta att sko sig på affärer som denna med Tyska kampf vagen und kampf flug eller vad det nu är dom tvingar på sina meddlemsländer.
  Furerns vision om ett tredje rike blev sann genom demokrati i ett ganska förvirrat och egocentriskt
  växande statsskikt runt om i Europa, kliar du mig på ryggen så kliar jag dig, svågerpolitik !
  Men på något sätt så accepterar människor runt om kring i Sverige, och resten av Europa att det fortgår som vanligt och det är ok att göra dessa affärer för det skapar ju sysselsättning och jobb, det är ju bara att inse EU är och förblir ett skämt som kommer att fortsätta att ge 1dl och ta 2 dl. De ända som tjänar på den handeln är ägarna i Europas och världens stor banker, dom som rövknullar oss dagligen plus att dom tar ut ränta som vi får betala.

  • ghostopinion skriver:

   Håller med dig rätt igenom, utom på en punkt. Stortyskland har inte uppnåtts genom demokrati. EU är inte en demokratisk institution, hur mycket makthavarna än försöker övertyga oss om det. Den enda folkvalda församlingen är EU-parlamentet som ju bara marginellt har något att säga till om. EU-toppen avsätter och tillsätter regeringschefer i formellt suveräna stater som Grekland och Italien, de nationella parlamenten har bara att tiga och ta emot. Demokrati? Här finns mer att läsa om du är intrsserad: https://ghostopinion.wordpress.com/tag/eu-europe-nato/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s