Ghost:/Borgs skällande på bankerna

Repriserar inlägget om Borg och bankerna eftersom jag hittat en illustration som passar som hand i handske i Dagens Nyheter.

Sedan 2009 har finansminister Anders Borg med jämna mellanrum skällt som en bandhund på bankerna. Nu senast handlade det om räntenettot, alltså att klyftan mellan inlånings-och utlåningsränor blir allt större, med gigantiska bankvinster som följd.

Men låt er inte luras. Skällandet är bara ett spel för gallerierna. Borg blir trovärdig först när och om han han verkligen försöker göra något för att sätta stopp för bankernas legala skurkstreck. Och det lär aldrig ske även om han mot förmodan skulle vilja, eftersom det är bankernas finansprofitörer som bestämmer, inte Borg och hans politikerkolleger.

Borg skäller men därvid stannar det.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Banker/Banking, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ghost:/Borgs skällande på bankerna

  1. HEMIMAMMA skriver:

    klockrent och underbart!

    hemikramar ♥

  2. Pingback: Hemimammas Fräcka Fredag – Vår Borg är oss en väldig GUD.. Ehum, eller är det tvärtom? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s