Ghost:/Råttorna lämnar det sjunkande skeppet/Krugman om Grekland

Nyheter/Ekot:

– Jag förutspår mycket starkt att Grekland kommer att lämna euron, säger ekonomiprofessorn Paul Krugman (ghost: en av de mycket få ekonomer som förutsåg finanskollapsen 2008-2009 men då blev utskrattad av sina som de själva trodde bättre vetande kolleger).

– Grekland är helt enkelt på väg att få slut på alternativ, säger Krugman. Det nya räddningspaketet kommer inte att räcka till för att ge Grekland den nystart som behövs.

Och allt fler tycks dela Paul Krugmans uppfattning. Det har visat sig att många av de politiker som i dag diskuterar nya åtstramningar, har flyttat sina pengar ur landet för att gömma dem undan de jätteförluster som hotar om Grekland återinför sin gamla valuta, drachmer.

I går kom nya siffror från europeiska centralbanken som visar att pengaflykten från Grekland tog fart igen i januari. Sen 2009 har nästan en tredjedel – 28 procent – av privatpersoner och privata företags tillgångar flyttats ut ur Grekland och i säkerhet ibland annat Schweiz.

Läs: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4989396

Lyssna: En tredjedel av Greklands privata kapital har flyttats ur landet

Ghosts kommentar: Råttorna lämnar det sjunkande, eller rättare sagt sänkta,  skeppet. Klarare bevis för att Marx hade rätt när han hävdade att kapitalet har inget fosterland är svårt att uppleta. Kapitalister bryr sig bara om sitt kapital,  hemland, hemlandskärlek eller kärlek till sitt folk har de inte. De räddar sina tillgångar och lämnar landet och folket i sticket till fattigdom och umbäranden.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i EU, Europe, Sån är kapitalismen och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ghost:/Råttorna lämnar det sjunkande skeppet/Krugman om Grekland

 1. HEMIMAMMA skriver:

  ”Råttorna lämnar det sjunkande, eller rättare sagt sänkta, skeppet. Klarare bevis för att Marx hade rätt när han hävdade att kapitalet har inget fosterland är svårt att uppleta. Kapitalister bryr sig bara om sitt kapital, hemland, hemlandskärlek eller kärlek till sitt folk har de inte. De räddar sina tillgångar och lämnar landet och folket i sticket till fattigdom och umbäranden.”

  Ett citat jag ska be att få använda i mina texter??

  Hemikramar ♥

 2. skvitt skriver:

  Hedgefonderna faller ut med sina försäkringar om Grekland går i konkurs. Och vi talar om mång-mång-miljardvinster som storkapitalet höstar in på Greklands undergång. Räddningen är med andra ord inte särskilt trolig. De vill ju sko sig och det är Greklands öde. Varje miljard som öses över Grekland i stödlån är miljarder rakt ner i fickorna på storkapitalet och bidrar inte det minsta till en räddning av Grekland.

  /Skvitt

 3. skvitt skriver:

  Glömde säga att om Grekland inte kursar faller ju inte dessa giga-miljardollars-ersättningar INTE ut.

  KAN DET VARA SÅ ATT DET FINNS NÅGRA SOM VILL ATT GREKLAND KURSAR?

  DET måste nog vara århundradets dummaste fråga.

  /Skvitt

 4. skvitt skriver:

  Visst, men själv skulle jag faktiskt tacka nej av hälsoskäl. Ja, alltså för så mycket pengar klarar inte min lever.

  /Skvitt

 5. skvitt skriver:

  Om jag vore miljardär kunde jag skita i allt. Då kunde jag köp mig en ny lever på den marknad där fattigt folk kidnappas och stjäls på levrar och dör.
  Du har säkert kunskap om denna kapitalistiska ondska.
  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s