Ghost:/Socialdemokratin och utrikespolitiken

Vi befinner oss i en historisk situation där utrikespolitiken är oändligt mycket mer avgörande än inrikespolitiken. USA, NATO och EU befinner sig på aggressiv offensiv, både ekonomiskt och militärt. Finanskapitalismen löper amok, krigsindustrierna blomstrar. Afghanistan, Irak och Libyen har redan överfallits. Nu förbereder Väst opinionen för nya anfallskrig  i Syrien och Iran, äventyr som hotar att utvecklas till Det Stora Kriget.

I denna nyimperialistiska krigsoffensiv deltar även Sverige, visserligen bara marginellt men efter beslut av en överväldigande riksdagsmajoritet där även Socialdemokraterna ingår. Det är till och med så att det var en S-regering och en S-majoritet som fattade det första beslutet om att Sverige skulle skicka trupp till Afghanistan och S ställde sig bakom att det svenska flygvapnet skulle delta i angreppet mot Libyen och det råder ingen tvekan om vilken sida S skulle ställa sig på vid ett USA-NATO-EU-angrepp mot Syrien och Iran.

I detta riskabla och hotfulla politiska, ekonomiska och militära världsläge där Sverige och S fungerar som USAs och kapitalismens lydiga vasall spelar det ingen roll om partiet inför valet 2014 lovar att höja a-kassan eller förbättra sjukpenningreglerna.

I den långt mer avgörande frågan om krig eller fred, USAs strävan efter världsdominans kontra enskilda staters nationella suveränitet är Socialdemokratin en motståndare som jag inte kan ge min röst.

 

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i EU, Europe, Internationellt, krig, konflikter, Sån är kapitalismen, USA NATO Wars and Crises och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ghost:/Socialdemokratin och utrikespolitiken

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Det var många år sedan de fick min röst, av samma ANLEDNING

  Socialdemoderater är vi inte förtjänta av, vare sig de har rött eller blått på sig

 2. skvitt skriver:

  Detta rebloggas och delas på FB!
  /Skvitt

 3. skvitt skriver:

  Reblogged this on skvitts and commented:
  Läs och begrunda sanningens ord!

 4. Urban Medin skriver:

  Så sant, nej det är folkets röst som bör råda!
  Genom direktdemokrati så är det folkets röst i alla frågor och behovet av att demonstrera och påverka politiken passivt behövs inte längre. Det är flexibelt och kräver inget motvilligt stöd för allmänna paketlösningar som inte blir som man hade tänkt sig iaf.

  • ghostopinion skriver:

   Även om din tanke vid en första anblick förefaller sympatisk vill jag nog hänföra den till kategorin önsketänkande. Allting talar emot att den härskande borgarklassen och dess politiska redskap regering och parlament frivilligt skulle släppa ifrån sig makten till folket i omröstningar. För det skulle ingenting mindre än en revolution krävas. Inte skulle riksdagen – efter vederbörlig regeringsproposition och behandling i ett utskott – knapptrycka bort sin egen lagstiftnings- och beslutanderätt och därmed beröva ledamöterna deras feta förmåner och exklusiva pensionsregler. Och inte skulle finanskapitalisterna och andra profitörer – de verkliga makthavarna ty riksdagsmajoriteter kommer och går medan kapitalets makt består – frivilligt överlåta viktiga beslut till folket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s