Ghost:/Laila Bagge, Bangladesh och skitproblem

”Magsjukan slog till – på planet!” Laila Bagge bloggar om sin mardrömsresa från Bangladesh: ”Fy fan”.

Av Aftonbladets artikel framgår att Laila Bagge varit i Bangladesh med Unicef (United Nations Children´s Fund). Möjligen hade det stått bättre i samklang med Unicefs verksamhet om hon i stället bloggat om den magsjuka som slår hårt mot hundratusentals fattiga bangladeshiska barn.

Det hade liksom verkat lite mindre egotrippat. Man kan undra vilka kriterier Unicef går efter när de bjuder notoriskt mediepatrask som Bagge på en resa till ett av världens fattigaste länder, en resa som hon sedan utnyttjar för att utveckla sitt eget varumärke genom att skriva om sitt eget lilla skitproblem. Och Aftonbladet hakar givetvis på. Inget kändisproblem är för småttigt och futtigt för blaskan.

Jag säger som Bagge: Fy fan!

PS. ”När vi träffat alla dessa barn som har det så svårt och lever i sådan misär gör det så ont i hjärtat. Som mamma kan man då heller inte låta bli att tänka på sina egna barn då man träffar barn som är i sina egna barns ålder. Fruktansvärt!”

Exakt så mycket har Laila Bagge hittills bloggat om barnen i Bangladesh, inklusive språkmisshandeln. Hennes egen magsjuka har fått mångfaldigt större utrymme i flera inlägg.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Barn i div sammanhang, Kändisar och en del patrask, Sjukdomar, Tidningar, radio, TV och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ghost:/Laila Bagge, Bangladesh och skitproblem

 1. HEMIMAMMA skriver:

  FY FAN – så snabbt du hamnade på facebook

  Maktens megafonen vill ha sjyssta blondiner som galjonsfiguriner på det sjunkande Titanic.

 2. skvitt skriver:

  FY FAN – så lång tid det tog innan jag rebloggade detta!

  /Skvitt

 3. skvitt skriver:

  Reblogged this on skvitts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s