Ghost:/Det är de trevliga vi ska se upp med!

Ofta hör man folk som blivit lurade och blåsta av bedragare säga nånting i stil med:

– Han/hon som verkade så trevlig och förtroendeingivande. Jag hade inte en tanke på att han/hon skulle lura mig, det föll mig aldrig in.

Ja, det tror fan det att lurendrejare är trevliga! Om de uppträdde som flåbusar skulle  bedragarkarriären vara över innan den ens hade börjat. Deras framgång bygger på trevlighet och förmåga att inge förtroende.

Likadant är det inom världspolitiken, fast värre . De ledande kapitalistiska västmakterna, USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland och deras finansparasiter och andra storkapitalister har lyckats övertyga majoriteten av sina befolkningar att de står för det goda och pålitliga samtidigt som de plundrar både sina egna medborgare och andra länder och folk.

– We are the good guys, låna av våra banker och finansinstitut, låt våra företag ta hand om era tillgångar, ta fram era råvaror, pumpa upp er olja och förädla alltsammans så når ni framsteg och välstånd.

Säger de och sen stoppar de allt av värde i den egna kapitalististfickan och lämnar i bästa fall några småsmulor till de som blivit blåsta.

Men de går längre än den vanliga småbedragaren. När småbedragaren misslyckats med ett offer ger han/hon upp och ger sig ut på jakt efter ett annat.

Världspolitikens bedragare ger inte upp. Om ett land och ett folk motsätter sig att ”frivilligt” låta sig luras drar världspolitikens bedragare fram pistolen och säger ”No more Mr Nice Guy. Hit med värdesakerna!”

Det är de trevliga vi ska se upp med, annars går det oss illa.

OurMob.com.aus foto via StigLennart Johansson

Annons

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i EU, Europe, Internationell ekonomi, Internationellt, krig, konflikter, Sån är kapitalismen, USA NATO Wars and Crises och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ghost:/Det är de trevliga vi ska se upp med!

 1. Lena skriver:

  Bra poäng där.

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Ut på fejjan… får jag kopiera och länka i en ”bloggvandring”??

  hemikram

 3. skvitt skriver:

  Helt korrekt!
  /Skvitt

 4. skvitt skriver:

  Råkade hamna på FB!
  /Skvitt

 5. Pingback: Hemimammas tankar – Till en blogg jag är på vandring – Dit där ironierna aldrig dör… « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

 6. Pingback: Ghost:/How to Identify a Psyhopath/Video | ghostalive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s