Ghost:/Börserna, marknaderna och oron

Hör på Ekonomiekot några förnumstiga ekonomer och reportrar oja sig över det ekonomiska läget. Börserna och marknaderna är oroliga över skuldkrisen. EU-länderna sanerar inte sina ekonomier tillräckligt kraftfullt.

I översättning betyder det att finans- och industrikapitalister anser att överföringen av rikedomar till dem själva inte går tillräckligt snabbt. Folket ska plundras fortare. Tempot måste höjas. De fattiga måste bli fattigare med större speed, den än så länge relativt välmående medelklassen måste krympas och bli mindre välmående, åldringarna måste inse att deras krav på god omsorg är en fara för välfärden och barnen måste förstå att utbildning inte är till för dem själva utan att de ska skolas till det kapitalistiska systemets lojala löneslavar. De barn och ungdomar som behövs alltså. Omkring en tredjedel av dem måste finna sig i att bli avfall på systemets soptipp där de får leta efter nyttigheter efter bästa förmåga och i sann entreprenörsanda. Rätt många går under på kuppen, men vafan, lite spill måste man räkna med. För att rädda välfärden måste somliga gå under enligt den nyliberala tolkningen av det gamla fina ordet solidaritet. Huvudsaken är ju att kapitalismen består och att rikedomarna samlas där de ska vara, det vill säga hos de rika. Det hörs ju på själva ordet att rikedomar hör hemma hos rikt folk. Vad fan ska fattiga med rikedomar till? Rikedomar skulle ju bara förstöra deras fattigdom.

Så jag förstår fuller väl att börserna och marknaderna är oroliga över att fattigdomsspridningen inte går tillräckligt fort.

Sätt fart, politiker av alla kulörer! Verkställ snarast börsernas och marknadernas önskemål. Tveka inte. Ni kan inte låta de stackars kapitalisterna fortsätta leva i oro och ovisshet. De kan ju drabbas av nervsammanbrott och det vore verkligen illa.

Mer fattigdom åt folket. Genast!

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Banker/Banking, Internationell ekonomi, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Ghost:/Börserna, marknaderna och oron

 1. Pingback: Svante, delar med sig. | HANNIBAL(JAN)

 2. Svante skriver:

  Nu har jag startat upp min huvud dator, där jag har en skrivare inkopplad, och skrivit ut din text för vidarebefordran till de vänner jag har i byn som saknar datorer. Detta var något alldeles extra bra.
  Svante

 3. skvitt skriver:

  Delat på FB och rebloggat
  /Skvitt

 4. skvitt skriver:

  Ja, men vadå? Alla får ju vad som passar dem bäst!
  De rika får mer av rikedom, som de ju är vana vid. De fattiga får mer av det som de redan är vana vid, fattigdom.
  Det är ju bara demokratiskt och bra, ja rent av rättvist och jämlikt!
  /Skvitt

 5. skvitt skriver:

  PS, jag tror jag ska bli TIMBROs propagandaminister!
  /Skvitt

  • ghostopinion skriver:

   Det finfina uppdraget till kapitalismens och därmed mänsklighetens fromma trodde jag du redan hade!

   • skvitt skriver:

    Ja, nu har jag det, men jag hade det inte när jag skrev kommentaren. Det dröjde faktiskt flera timmar innan de ringde mig och efter en intervju på 15 minuter hade jag anställningen så gott som klar.

    Tre timmar senare ringde det på dörren och när jag öppnade stod det två herrar i kostym och skrek ”Sigh Skvitt! Skriv på anställningsbeskedet här!”

    Topplön, ska du veta, antagligen mer i månaden än du tjänar på ett eller ett par år!

    Ja, så nu får jag sluta att följa din blogg, det duger ju inte att läsa sådan här kommunistisk extremistsmörja! Det begriper du väl!

    Och föresten är ju pengar bara till bekymmer och därför en ren välgärning att sänka lönerna!
    Ja, det är bara att tycka synd om de rika som helt oegennyttigt har tagit på sig de fattigas bekymmer genom att åt dem förvalta alla pengarna.

    Och nu blir ju även jag en sådan där som man bör tycka synd om. I dag ska jag skaffa mig en psykolog som kan ta hand om min svåra förväntade vånda. Det är värre att vara rik än att vara fattig. Den tesen ska jag implementera i fackföreningsrörelsen å det snaraste, om det till äventyrs behövs. Men efter vad jag tror mig ha erfarit redan så är det att slå in öppna dörrar.

    /Skvitt

   • ghostopinion skriver:

    Du bör allt fortsätta läsa min blogg om du är förståndig, det är alltid rätt att lära känna fienden och veta hur han/hon tänker och vad han/hon har för sig. Eller måste man bli okunnig och korkad när man träder i tjänst som kapitalistlakej? Är det ett krav för att få jobbet?

   • skvitt skriver:

    Jag har som sagt slutat att läsa detta tramsiga, låter jag meddela via min pressekreterare.

    /Skvitt/gm Adrian Jannesson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s