Ghost:/Carola, Zoe, löshåret, Lilla Miraklet och Pippi Långstrump

Jag har förstått att det uppstått mediediskussion om Carolas tilltag att förse sin adoptivdotter Zoe med löshår och lackskor. En del debattörer har gått så långt som att påstå att Carola begått övergrepp mot Zoe genom att beröva henne hennes ursprungsidentitet som afrikansk flicka.

Lilla Miraklet med Pippiperuk.

Sorgligt nog måste jag medge att liknande övergrepp förekommit mot Lilla Miraklet, min egen sondotter, av hennes mamma och pappa. Se på bilden så förstår ni hela vidden av övergreppet.

Lilla Miraklet utan Pippiperuk.

Jag befarar nu att Miraklet för resten av sitt liv kommer att identifiera sig med Pippi Långstrump och inte som en tös av äktsvenskt ursprung (Pippis ursprung är ju tvivelaktigt, hennes pappa var trots allt negerkung). Om denna risk har jag tagit en allvarlig diskussion med föräldrarna.

Jag har också talat om faran med lackskor och hittills, tack och lov, lyckats avstyra föräldrarnas enträgna önskan att införskaffa dylika fördärvelsebringande fotbeklädnader åt Miraklet.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Barnbarnsbilder, Humor, Kändisar och en del patrask och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost:/Carola, Zoe, löshåret, Lilla Miraklet och Pippi Långstrump

 1. Svante skriver:

  Apropå Carola skrev jag denna för ett tag sedan. http://svantelarvig.wordpress.com/2012/04/21/svante-om-carola/#comments
  Hoppas att det inte blir så illa för lilla Miraklet.
  Svante

 2. ghostopinion skriver:

  En otäck video, men jag hoppas att Carola har mognat sedan dess ( hon verkar mycket ung) och vill inte döma ut henne som förälder på grund av vad den visar.
  Däremot tycker jag att hon borde undvika att lyfta upp lilla Zoe som en trofé i media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s