Ghost:/Stackars stressade marknad

Lyssnar på ett så kallat ekonomiprogram i radions P1, alltså ett sådant program där en undergiven reporter ställer enfaldiga och utslätade frågor om den ekonomiska krisen till ett par företrädare för bank- och finansparasiterna, utan att ifrågasätta någonting, varken det ekonomiska systemet som sådant eller hur det hanteras inom rådande ramar.

Vi får veta att ”marknaden” är stressad av situationen i bland annat Grekland och Spanien. Samma ”marknad” som framkallat krisen är nu alltså stressad av vad den åstadkommit.

Stackars stressade marknad! Låtom oss alla – i Sverige såsom i Grekland och Spanien och alla andra länder – frivilligt sätta oss på en kost av vatten och brödkanter på det att utgifterna ska hållas nere och marknaden återfå sin sinnesfrid.

Sedan kan marknadens aktörer, som det så vackert heter, i lugn och ro fortsätta att köpa och sälja derivat och hedgefonder och allt vad ”produkterna” heter till varandra.

Härliga tider, strålande tider!

PS. Huruvida folken som drabbas av bankparasiternas härjningar är stressade frågade aldrig reportern.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Capitalism/Kapitalism, EU, Europe, Internationell ekonomi, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen, Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Ghost:/Stackars stressade marknad

 1. Markanden blir ännu mer ledsen om folk börjar att käka brödkanter för då avstannar konsumtionen och det är konsumtionen som gör att marknaden behövs

  • ghostopinion skriver:

   Vi talar om olika marknader. Jag syftar på bank- och finansmarknaden – vilket torde framgå för den som läser inlägget – som i allt större utsträckning ägnar sig åt att ”utveckla” finansiella produkter och i allt mindre utsträckning lånar ut kapital till tillverknings- och servicenäringen, särskilt småföretag.
   För övrigt visar finansmarknadens svångremskrav på bland annat Grekland, Italien och Spanien med all önskvärd tydlighet att man inte alls har något emot att folkens köpkraft försämras och därmed att konsumtionen minskar.

 2. Svante skriver:

  Detta med banker, och deras policy är en förunderlig historia. Min far startade tillsammans med en kompanjon ett konsultföretag i VVS branschen 1958 i starten sökte de lån i den bank de hade för firman, men fick avslag. Farfar, och Morfar gick in och hjälpte pappa, och släkten till kompanjonen hjälpte honom. De som hade lånat ut pengar fick inom 1,5 år tillbaka allt de satsat med ränta, för firman gick ju bra. De ombildade från enskild firma till AB, och det gick fortfarande bra. Då får de besök av en representant, eller om det var en farbror från banken som vill att de ska ta ett lån. Men både pappa, och hans kompanjon utryckte sig på detta vis, ni ville inte hjälpa oss när vi behövde hjälp, varför ska vi låna när vi inte behöver, kommer ihåg det då jag var där den dagen, men kommer inte ihåg om det var tant, eller farbror.
  Svante

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Upplysande inlägg och kommentarer.

  Hemikram

 4. skvitt skriver:

  Det är säkert en bra lösning på problemet, men innan jag inleder den dieten ska jag äta upp mig rejält. Snabbast för att bli fet är väl delikatesserna från de finaste av de amerikanska stjärnkrogarna, McDonalds och Burger King.

  /Skvitt

 5. ghostopinion skriver:

  Fetmarevolten har väl redan segrat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s