Ghost:/GUD OCH HUDFLIKEN eller SITTER TRON I PITTEN?

Sveriges Radio rapporterar att i Tyskland pågår en intensiv debatt om omskärelse av gossebarn sedan en domstol fastslagit att omskärelse innebär vållande av kroppsskada.

Denna debatt är varken ny eller begränsad till Tyskland. Den har förekommit även i Sverige. Det är dessutom en av de frågor där judiska och muslimska trosbekännare är överens. Förbud mot omskärelse av gossebarn innebär ett angrepp mot religionsfriheten, hävdar de.

Jag funderar. Har Gud/Allah – om han/hon/den/det finns  – inte viktigare saker att tänka på än en hudflik på penis? På vilket sätt gynnar bortskärandet av denna hudflik helgandet av Den Högste? Sitter tron verkligen i pitten? Är i så fall denna uppfattning inte en skymf mot Gud/Allah? En nedvärdering och trivialisering av gudomens helighet?

Pitten är ju i de flesta fall ett småtteri som borde ligga långt under Guds/Allahs värdighet att befatta sig med. Han/hon/den/det borde förvisso ha viktigare ärenden att ägna sig åt.

PS. Motsvarande resonemang är naturligtvis tillämpligt även beträffande kvinnlig könsstympning.

 

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Brott och straff - polis, åklagare, domstolar och kriminalitet, Diverse, Etik, moral och religion, Kultur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ghost:/GUD OCH HUDFLIKEN eller SITTER TRON I PITTEN?

 1. Svante skriver:

  Inte nog med att de anser att det är ett angrepp på religionsfriheten. Högt uppsatta judiska företrädare anser att detta är det största angreppet mot judisk tro sedan förintelsen, alltså domen i Tyskland.
  Svante

 2. Anna skriver:

  Alltså, det kan man ju tycka, att det finns viktigare saker för Gud. Samtidigt så finns det många saker man säga så om när det gäller religion. Jag tror t ex inte att Gud bryr sig mer om ett barn för att det är döpt (det är ju helt befängt att ”lite vatten på huvudet” skulle spela någon roll, ändå är det en viktig rithandling för de troende. Så vem är vi att bestämma vad som ska vara viktigt för dem? Den stora frågan är dock om det är smärtsamt/traumatiskt för barnet eller om det är ett oskyldigt ingrepp som inte skadar.
  När det gäller kvinnlig könsstympning (som f ö inte har något med religion att göra) så är svaret självklart, att det både är smärtsamt och ger stora men och komplikationer i hela kvinnans liv.

 3. Leo Beata skriver:

  ”Han/hon/den/det borde förvisso ha viktigare ärenden att ägna sig åt.”
  Det förklarar lite varför det ser ut som det gör i världen…

  • Anna skriver:

   Leo Beata – jag säger inte att du har fel. Har du läst min kommentar (som jag givetvis anser vara ”skitviktig”)?
   Vi inkl jag själv fördömer varandra, hela tiden, oavlåtligen, och förklarar ”hur det ser ut i världen” med hänvisning till dem vars åsikt vi inte delar!
   Det är så komiskt. Och så tragiskt.
   Men vi är som vi är, vi människor.
   .

   • skvitt skriver:

    Om gud är ledstjärna ska hans skapelse hållas helig hur den än ser ut, ej påverkas, förändras eller skändas, eller hur.
    /Skvitt

 4. HEMIMAMMA skriver:

  I ett sekulärt samhälle så betyder bara VERKLIG smärta något – oavsett skadad part.

  I ett religiöst samhälle så betyder bara skadad maktstruktur något – oavsett smärta.

  Organiserad religion har INGET med andlig inspiration/utveckling att göra.

 5. skvitt skriver:

  Om gud har skapat förhud och det kvinnliga könsorganet på ett visst sätt så är det väl en dödssynd att skära bort guds skapelse!

  Lästips:
  http://skvitts.wordpress.com/2012/07/22/forsakringskassan-som-utpressare/

  Obs! Mitt inlägg handlar om andra saker.

  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s