Ghost:/SJ blir JS i Kungl Ghostrepubliken

Med anledning av den senaste tidens ymniga snöande i Kungl Ghostrepubliken med åtföljande tågförseningar och inställda tåg har härvarande SJ beslutat att med en enkel bokstavsomkastning byta namn till JS.

– JS står för Jävla Snö, uppger bolagets kommunikationsdirektör Wilhelm Islager. Det nya namnet är en naturlig anpassning till de väderförhållanden som varit rådande under de senaste årens vintrar. Namnet utgör därtill både en ärlig konsumentupplysning till väntande och frysande presumtiva resenärer samt en opinionsyttring mot den hänsynslöse Kung Bore.

– Må han dränkas i en snölavin, tillägger Wilhelm Islager.

Vissserligen görs detta senare uttalande som man säger off the record, vilket vi i vår ständigt sanningsenliga rapporterande emellertid inte tar någon hänsyn till.

Rykten har en tid varit i svang om att även SJ i grannriket Sverige ska anta  namnet JS. Detta dementeras dock bestämt av företagets kommunikatör Vilgot Snöman.

– SJs styrelse har behandlat frågan och kommit fram till att namnet JS verkar insnöat och betraktar det därför som iskallt, säger kommunikatör Snöman.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Kungl Ghostrepubliken och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost:/SJ blir JS i Kungl Ghostrepubliken

 1. Svante Svensson skriver:

  Vi här i Kårböle har inte fått så mycket snö, men eftersom vi inte har någon tågtrafik, så behöver inte JS/SJ bry sig, men i morse var det -27,9 grader när jag var ute med hunden. Han frös värre än jag om tassarna. Nu är det bara -21,9 grader. Jätteroligt att du är på gång igen med bloggandet, kan du få fart på Hemimamma skulle det bli ännu roligare. Har startat en ny blogg, adressen följer med kommentaren.
  Svante

 2. skvitt skriver:

  Jag vill minnas att man förr sa ut hela namnet på SJ och minns jag rätt så betyder det Satens Järnvägar. Eller det kanske var Satans Järnvägar.
  Mig veterligt har de inte bytt namn utan bara skippat den ålderdomligt förlegade inställningen att bistå med service till förmån för något mera modernt och glamoröst. Alltså det som kallas vinstutveckling.
  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s