Ghost:/Flatlusen utrotningshotad – rädda flatlusen!

Ett av våra vanligaste, om än inte käraste, husdjur är utrotningshotat, nämligen flatlusen. Åtminstone i Nordamerika och åtminstone om man ska tro P1-programmet spanarna där tre trendkänsliga personer en gång i veckan gör mer eller mindre – oftast mindre – seriösa försök att sia om vart världen är på väg.

Orsaken till flatlössens utsatta situation är är att deras livsmiljö, eller habitat som det heter på modern svenska, håller på att försvinna. Den är på väg att rakas bort! En sjuksköterska i USA uppger enligt en av spanarna att hon inte stött på en patient med flatlöss sedan 2008. Enligt samma källa är 80 procent av USAs universitetsstudenter (eller var det bara de kvinnliga?) hårlösa…ja, ni vet nog var.

Hur tillståndet är här i Sverige beträffande flatlössen förtäljde inte spanarna. Men jag fruktar att intimrakningen även här har utbrett sig hos befolkningen med följden av flatlusen som art även här är hotad.

Så kan vi inte behandla en kulturbärare som gjort oss sällskap genom hela vår historia. Jag föreslår därför att vi bildar en Facebookgrupp med följande paroll:

Rädda flatlusen – förbjud intimrakning!

Anhängare till flatlusens fortlevnad som husdjur ombeds anmäla sig i kommentarfältet.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Humor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s