Ghost:/Sveriges ”försvar” är till för krig utomlands


598356_518960391462152_195190271_n
Robert Nybergs bild.
Nu har vi fått svart på vitt att Sveriges ”försvar” är organiserat för strid utomlands, inte för att försvara svenskt territorium. Kungl Krigsvetenskapsakademien fastslår i en analys att:

Organisationen är optimerad för att åka utomlands…När vi ska använda samma organisation för att försvara Sverige visar sig bristerna, säger Karlis Neretnieks som ingår i gruppen som gjort analysen.

KAN SLÅSS ETT DYGN ELLER TVÅ

Flera av arméns förband kommer inte ens att ha en veckas stridsförmåga. Det ska finnas sju stridande bataljoner, men bara två underhållsbataljoner som kan ordna ammunition, drivmedel och mat. Det räcker inte för att försörja sju bataljoner.

Om mångmiljardsatsningen på JAS säger analysgruppen:

Ett problem är bristen på luftvärn med lång räckvidd. Kryssningsrobotar skulle enkelt kunna skjuta sönder flygflottiljernas landningsbanor och JAS-planen på marken.

– De fina JAS-flygplanen som vi köper kommer vi att få väldigt liten effekt av. Risken är att de aldrig kommer att slåss med motståndaren.

Läs mer och/eller lyssna på Ekot:  Ny analys

Ett tidigare inlägg i samma ämne: Ghost:/Sverige har inget försvar

”Om vi vill ha ett starkt, stabilt, hållbart och pålitligt försvar är antagligen den enda lösningen att återinföra den allmänna värnplikten.

Annars kan vi lika gärna avskaffa svensk militär. Därmed skulle vi också avskaffa kostsamma invasionsäventyr utomlands som hjälptrupp till USA.”

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Politik och samhälle och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ghost:/Sveriges ”försvar” är till för krig utomlands

  1. Svante Svensson skriver:

    Sverige har för närvarande inget försvar, ett försvar finns inom landets gränser för att försvara landet. Sverige har numera en krigsmakt optimerad för att stödja USA i deras aktiviteter utomlands.
    Svante

  2. ghostopinion skriver:

    Så är det. Vi har inte ens ett luftvärn som kan försvara flygfälten så JAS-planen kommer förmodligen att bli sönderbombade när de står på marken.från

  3. Pingback: Sveriges beredskap är ”god” – fartyg och plan saknar bestyckning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s