Ghost:/Tunga S-distrikt mot vinster i välfärden

Från Aftonbladet, om Framtidskontraktet (S):

Ett av kongressens hetaste ämnen blir frågan om hur vinster i privata företag som bedriver offentlig välfärd ska begränsas. Omkring 175 motioner har lämnats som berör vinst och kvalité i välfärden.

Partistyrelsen vill att kongressen avslår över hundra förslag, flera från tunga partidistrikt. Stockholms stad och Skåne föreslår att en icke vinstprincip ska gälla i vård, skola och omsorg. Kalmar län vill förbjuda vinstuttag ur friskolor. Uppsala län vill se en non profitprincip på skolområdet och Kronobergs län vill bland annat ha ett kommunalt veto när friskolor vill starta.

Partistyrelsen vill inte ha ett tak för vinstuttag. I stället föreslår den en vinstbegränsning genom ett antal olika regelskärpningar, som ska höja kvaliteten i välfärden, till exempel genom krav på personaltäthet och på personals utbildning.Läs mer: S fokuserar på tre områden

Min kommentar: Partiledningens förslag är mesigt, öppnar för kryphål och bäddar för krångel. Vinstförbudet är – förutom att det är politiskt riktigt – rakt och enkelt och omöjliggör fiffel. Måtte partiledningen gå på ett rejält bakslag på kongressen. 

Från Dagens Eko: Löfvens nya strategi för SLöfven slipar av kanterna i konfliktfrågorna

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s