Ghost:/Försäkringskasseterrorism/Hemimamma

HEMIMAMMA är förbannad och jag delar hennes vrede efter att ha läst följande på Facebook:

Försäkringskassan: När kommer han dö?

”Den 23-årige mannen är medlem i Ung Cancer och befinner sig i slutskedet av livet. Inga mediciner hjälper och sjukhuset har i samråd med familjen bestämt att han ska få spendera den sista tiden hemma. 

Men Försäkringskassan såg hemskickandet som ett tecken på att han inte alls kunde vara så sjuk som det verkade.

– De sa helt enkelt att de inte tänker ge honom fortsatt sjukpenning eftersom de inte har några bevis på att han faktiskt kommer dö snart.

– Så de bad om ett ”skriftligt intyg med datumet personen förväntas avlida”, berättar Julia Mjörnstedt, som inte får lämna ut uppgifter om personen det handlar om.”

Hemimamma konstaterar: Den som måste slåss med döden ska inte behöva förnedras av myndigheterna. Då har det gått för långt och då förvandlas föraktet många känner för vad vårt land utvecklats till, till ett hat som någon gång måste innebära att en stackare som är sjuk, utan värdighet och med bara döden och ångesten kvar, förvandlas till försäkringskasseterrorist!

Hela inlägget: http://hemimammashetsiga.wordpress.com/2013/02/25/hemimamms-heliga-vrede-nar-far-vi-var-forsta-forsakringsterrorist/

http://utlandssvenska.wordpress.com/2013/02/26/oppet-brev-ursakta-mig-generaldirektor-dan-eliasson-forsakringskassan-men-nar-har-du-beraknat-att-do/

Nu har fallet tagits upp även i SvD:  F-kassan bad om dödsdatum för sjuk.

Jag, Ghost: I fallet med den cancersjuke 23-åringen är det Försäkringskassan som är terroristen och som utövar en byråkratisk, administrativ, kvävande terror mot en döende människa.Vad som slår mig, och som påpekats ett flertal gånger, är det godtycke som råder inom FK. Det tycks inte finnas några gemensamma riktlinjer för hur sjuka som söker ersättning ska bemötas och behandlas. Allt verkar bero på slumpen, alltså vilken handläggare den sjuke råkar få och vilket FK-kontor han/hon råkar tillhöra. Så slumpmässigt får inte en myndighet med bokstavligen livsviktiga uppgifter fungera.

Som bevis för min tes om slumpmässigheten kan jag berätta att ingen av mina söner hade några (allvarligare) problem med sina FK-handläggare vid sina cancersjukdomar vilka båda slutade med döden 2009 resp 2012. Yngsten fick till och med tips om en extra ersättning han var  berättigad till eftersom han behövde särskild kost.

Men som sagt: En stor myndighet med ett livsviktigt uppdrag ska inte tillåtas fungera på slump.

Ännu en länkFÖRSÄKRINGSKASSANS PROBLEM GÅR DJUPARE ÄN “MISSFÖRSTÅND” | Ung Cancer

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Cancer, Politik och samhälle och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ghost:/Försäkringskasseterrorism/Hemimamma

  1. HEMIMAMMA skriver:

    Klockrent och delat på fejjan!

    Hemikram ♥

  2. Pingback: Ge oss ditt dödsdatum först! | skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s