Ghost/Bananflugornas sexliv och tröstsupande

Bananflugehannar som inte får till det med någon hona super till. Detta insektssociologiska avslöjande gjordes av en forskare i ett högeligen intressant radioprogram i förmiddags.

Så här ligger det till, enligt forskaren:

Bananflugor lever på ruttnande frukter. Ruttnande frukter har den utmärkta egenskapen att de genom en kemisk process producerar alkohol av varierande styrka och smak . En del håller högre procentsats, andra lägre. Ingående laboratoriestudier av bananflugornas sexliv har nu visat att hanar som nobbas av honorna och alltså inte får pöka tröstar sig genom att supa till. De försmådda hanarna väljer regelmässigt att äta frukter med hög alkoholhalt, medan sexuellt nöjda, belåtna och tillfredsställda hanar nöjer sig med alkoholsvagare alternativ. Av detta drar åtminstone jag slutsatsen att de hanar som inte får till det tröstsuper.

Det är vanskligt att göra alltför långtgående jämförelser mellan bananflugehannar och mänskliga hannar men slutsatsen verkar logisk. Påminner lite om karlarna på krogen som misslyckats med att få ragg. Det är de som sitter i baren och hinkar i sig bärs efter bärs tills de på uppmaning av en vakt vinglar hemåt i natten. Ensamma och utan hopp om parning.

Eller om det är tvärtom: Att de hinkar i sig så mycket bärs att de misslyckas med att få ragg?

Se där en uppgift för en ambitiös forskare att ge sig i kast med. Ett minst lika viktigt forskningsfält som bananflugehannarnas tröstsupande i brist på pök.

PS. Jag själv brukar i likhet med bananflugehannarna tröstäta frukt när jag inte får till det med någon hona, vilket inträffar dagligen. Men inte fan blir jag lullig, dragen, på dojjan eller full. Tror jag ska satsa på maskrosvin i stället.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Alkohol, droger, doping, mediciner, rökning, Humor, Sex och annan samvaro och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost/Bananflugornas sexliv och tröstsupande

 1. skvitt skriver:

  Kan det inte bara vara så att det är ett fritt val. Jag menar att det är smidigare att umgås med alkoholen än med kvinnorna.
  Och när man har druckit har man ju fått höga halter av kvinnliga könshormoner i sig, så då vill man ju kanske inte beblanda sig med sådana som har det naturligt. Eller så klarar man det inte, precis som att kvinnor ofta inte kan fördra varandra.
  Att alkoholen innehåller Q-hormoner vet ju var och en. Det är ju så att när man har druckit kan man varken hålla käften eller köra bil.
  😉

  /Skvitt

  • ghostopinion skriver:

   För min egen del är numera umgänget med alkohol och kvinnor likvärdigt osmidigt. Vid närmare eftertanke måste jag korrigera den uppgiften enär den inte stämmer. Umgänget med alkohol är sällsynt och blir dagen efteråt obehagligt. Umgänget med kvinnor är obefintligt och kan därmed inte vara varken smidigt eller osmidigt. Var Q-hormonerna kommer in i dessa sammanhang har jag ingen aning om eftersom jag inte vet vad Q-hormoner är för nåt. Så okunnig är jag och det står jag för. Tänker inte ens googla av rent och skärt trots.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s