Ghost:/Några fotbollsreflektioner apropå EM

* Inga råskinn till supportrar som försöker slå ihjäl varandra utanför arenorna. Inga firmamedlemmar med mord i sinne och blick.

* Inga huliganer på läktarna som vrålar ramsor typ ”domarjävel” och skriker ut sitt hat mot motståndarlaget. Inga attacker mot motståndarsupportrar. Inga bengaliska eldar. Inga explosioner. Inga idioter som stormar in på planen under eller omedelbart efter pågående match. Ingen action.

* Bara uppmuntrande och glatt stöd till favoritlaget. Det kryllar av barn på läktarna. Mesigt. Barnen ska naturligtvis skrämmas bort. Var finns de äkta fansen med djupa känslor, fans som är redo att både ge och ta emot slag och sparkar för landslaget de älskar? Fans som kan ge och ta frakturer, supportrar som är beredda att uppoffra sig och spilla blod och, och om nödvändigt för sportens skull, offra ett och annat liv. Helst någon annans och i maskerad anonymitet.

Inget av detta har synts till hittills i damfotbolls-EM. Inte att undra på att damfotbollen släpar efter ekonomiskt och får mycket mindre resurser än herrfotbollen såväl nationellt som internationellt.

Damfotbollspubliken måste skärpa sig! Inte vara så förbannat glad och positiv. Det lönar sig inte. Damfotbollen behöver seriös uppbackning av sin publik! Det vill säga rå, våldsam  och hatisk.

Portförbjud den glada och leende publiken från arenorna. Dags att organisera slagsmålsfirmor både på klubb- och landslagsnivå. Kvalificerad administrativ hjälp finns säkert att få, framför allt från storstadsklubbarna närstående kretsar. Där finns expertisen.

Damfotbollen måste sikta framåt och inte stanna på nuvarande mesiga nivå. För det krävs en publik som har våldsresurser och är beredd att bruka dem.Tills dess kommer såväl Svenska- som Internationella Fotbollsförbundet att snåla med resurserna.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Politik och samhälle, Sport och märktes , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ghost:/Några fotbollsreflektioner apropå EM

 1. skvitt skriver:

  Supportrarna kan väl åtminstone sticka virknålar i varandra och hälla hett kaffe på varndra, strypa varndra i garnerna. Men kanske de nöjer sig med att tala illa om varndra när de inte hör på. Vad vet jag, vad vet jag. Jag är ju inte så intresserad av sport.
  /Skvitt

  • ghostopinion skriver:

   Byt ut det heta kaffet mot sportdryck. Sportdryck är både skadligare och lämpligare med tanke på sommarvärmen.

   • skvitt skriver:

    Damfotbollens huliganer behöver alla tips de kan få. Eftersom de tyvärr är försumbart få så måste det till nya grepp till att börja med, så man får igång vettiga hejarklackar som kan trollbinda mig framför TV:n. Jag som bara är intresserad av sport om det finns läktarvåld. Det som sker på plan skiter jag i.

    För att snabbstarta borde till att börja med bara en tid på Hinseberg rendera tillträde till läktarna. Och sen fortsätter man med att öppna för alla andra. Men de som har gått på tre matcher utan att bråka borde bli avstängda från att gå fler gånger, eller tvingas att erlägga en tio gånger högre inträdesavgift.

    Det kan tänkas att jag inte kommit på alla tänkbara åtgärder som kan tillgripas, så jag ser ju fram emot andra förslag också, till exempel att få rabatt på biljettpriset vid medförande av basebollträ och andra kreativa verktyg för att heja på det egna laget.

    /Skvitt

 2. kao skriver:

  Tänk att det ändå finns en fotbollsgenre utan våld 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s