Ghost:/Intersektionella feminismen, här kommer jag!

Lyssnar på Nordegren & Epstein i radions P1. Där intervjuas redaktören för nättidningen Feministiskt Perspektiv, Anna-Klara Bratt. Hon förklarar att hon är ”intersektionell feminist”.

Äntligen en feminism som passar mig! Jag har alltid betraktat mig som intersektionell, redan från barndomen. I puberteten var jag rent överjävligt intersektionell men sedan sjönk det till en mer normal intersektionell nivå, när hormonblandningen blev mer balanserad.

Nu undrar jag var jag kan ansluta mig till rörelsen. Vilken organisation företräder den intersektionella feminismen, den feminism där jag hör hemma, vill bli medlem och göra en intersektionell feministisk insats.

Någon som vet?

PS. Jag tipsade min granne, som är undersköterska på härvarande sjukhus, om den intersektionella feminismen. Hon såg på mig som om jag inte vore riktigt klok och frågade:

– Vad fan är intersektionell feminism för nåt? Går det att äta eller stoppa i plånboken? Om inte, är jag inte intresserad.

Tänk vad okunniga människor det finns. Men så är hon ju bara undersköterska, grannen, utan akademisk-feministisk skolning.

Min granne undersköterskan är inte bara okunnig utan också otacksam, måste jag vid närmare eftertanke konstatera. Här har vi en ledande intersektionell feminist som osjälviskt kämpar för undersköterskornas intressen (intressen som säkert är intersektionella som de är inom alla underbetalda kvinnoyrken) och undersköterskan förklarar sig icke intresserad.

Det är väl ändå höjden av otacksamhet!

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Feminism HBTQ och kön, Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ghost:/Intersektionella feminismen, här kommer jag!

 1. Svante skriver:

  Tror att jag skulle föredra din granne undersköterskan, om jag fick välja. Okunnigheten till trots.
  Svante

  • ghostopinion skriver:

   Hon är nog inte så okunnig bara för att hon inte vet vad en intersektionell feminist är. Inte bryr hon sig heller. Hur många vet och bryr sig? Svaret får man av Feministiskt Initiativs opinionsssiffror. 0,4 procent var de visst i den senaste SCB-mätningen.

   • Svante skriver:

    Det var första gången i mitt liv jag sett ordet intersektionell, så jag sökte en förklaring, och jag måste erkänna att jag inte förstod förklaringen. Att ordet har något men kön att göra tror jag.
    Svante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s