Ghost:/Guillou om det smarta taktiserandet i valrörelsen

Jag rekommenderar läsning av Jan Guillous krönika i Aftonbladet i dag. Med en rejäl dos sarkasm varnar han för översmart taktiserande i valrörelsen. Risken finns att folk i protest mot smart taktik röstar lite hur som helst.

”Våra politiker har det inte lätt. De besvärliga väljarna envisas nämligen med att ha politiska uppfattningar och sådant kan ställa till det i en valrörelse.

Exempelvis är en majoritet av väljarna, också inom de borgerliga partierna, emot en privatisering av vård och omsorg som leder till försämringar av vård och omsorg och fetare bankkonton för ”riskkapitalister” på Cayman Islands.

Det är ett högst konkret och politiskt ställningstagande som i sin tur innebär en betydande risk att valrörelsen skulle komma att handla om politik. Den faran gör nu våra politiker allt för att undvika. En sådan valrörelse skulle ju innebära att väljarna finge möjlighet att rösta för eller emot ideologiska alternativ.”

Läs hela Guillous kolumn här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article18241366.ab

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ghost:/Guillou om det smarta taktiserandet i valrörelsen

  1. Svante skriver:

    Dagens politiska partier har ingen annan ideologi än att fylla sina plånböcker lite mer än motståndar sidan, så de som röstar blir blåsta hur som helst.
    Svante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s