Jag vill inte vara kund i mitt hemland

Jag vill inte vara kund i konungariket Sverige
Jag kräver att återfå mitt fulla medborgarskap
Jag vill inte att mina barnbarns skolgång
ska ge klirr i kassan för ett gäng riskkapitalister
i en verksamhet där ingen risk finns utom för barnen
Jag vill inte att mina sjukdomar ska generera
skattefria vinster som smugglas till Caymanöarna
Jag vill inte ha ett marknadsanpassat åldrande
på en låtsasmarknad som blott är fejk och illusion
Jag vill inte vara kund i det land där jag är född och uppväxt
Jag kräver att återfå mitt fulla medborgarskap

 

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Capitalism/Kapitalism, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen och märktes , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Jag vill inte vara kund i mitt hemland

 1. Anna skriver:

  Jag vet inte om jag håller med eller inte, och det är problemet för mig. Fast jag vill inte ha privatiserad skola och sjukvård, men inte skulle det hjälpa att rösta på socialdemokraterna då? Och vänsterpartiet litar jag inte på, tror dem inte om att kunna sköta landets ekonomi och håller dessutom inte med i en rad frågor. Så vad ska jag göra?
  Rösta blankt igen, blir det nog.

 2. ghostopinion skriver:

  Blankröstning är ett lika gott alternativ som något annat i den skendemokratiska föreställning som de allmänna valen är nu när partierna blivit intill förväxling lika och inte längre står för nånting ideologiskt eller principiellt. Fel av mig. Partierna står för nånting ideologiskt, nämligen högerideologi. Däremot är de fullständigt principlösa.

 3. Eaqhan skriver:

  Superbt bra skrivet!
  Trevlig midsommar!
  /Skvitt

 4. Pingback: Att bekräfta en bild | eaqhan

 5. Josef Boberg skriver:

  Jag vill ej heller var kund i mitt hemland.

  Hur att komma ifrån det – handlar om hur att förändra nationalekonomin i Sverige till något för framtiden hållbart. Om det skrev jag ett mail till finansminister Anders Borg den 21 april i år. Det finns publicerat på min blogg här.

  Mitt ”recept” är att höja pensionerna, sjukpenningen, ersättningen till arbetslösa osv – för då kommer arbetslösheten att sjunka = landets välstånd ökar – p g a att mängden pengar i cirkulation i samhället hos oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna ökar.

  I o f s så kan jag ha fel i det jag skrev till Anders Borg – men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

  • ghostopinion skriver:

   Mycket kort och mycket enkelt är mitt svar att det inte handlar om att öka penningcirkulationen, vilket i själva verket är detsamma som att öka tillväxten, detta osannolikt felaktiga och destruktiva mått på välstånd och lycka. Hela det nuvarande ekonomiska systemet måste vältas över ända. Det system som gör de redan rika omåttligt mycket rikare och som håller på att slå ut stora delar av medelklassen till fattigdom och elände och som hela tiden hotar mänskligheten med allt tätare och allt mer katastrofala kriser och krig, måste avskaffas. En ekonomisk-politisk revolution alltså. Om den blir fredlig eller våldsam beror på om de som nu har makten och härligheten godvilligt släpper den ifrån sig eller om de sätter in sina polisiära och militära resurser för att försvara sina giriga intressen.

   • Josef Boberg skriver:

    Nja… – det håller jag ej med om.

    Den allt överskuggande ”religionen” i världen i dags dato ÄR brist på pengar – och det är ju den allra största illusionen = förvillelsen av alla – på framförallt nationell nivå men även på individnivå (etablissemangets massmedia ”tjatar” ju i all oändlighet om att det är brist på pengar ) – som jag ser det. Det är därför LivsViktigt för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – att Wi genomskådar detta – och efter förmåga och möjligheter gör något åt det. I annat fall blir det fortsatt ett ”rent helvete” i ”evigheter”.

    Så länge som stater lånar återbetalningspliktiga pengar till hög ränta av den finansiella sektorn (läs globala banksters) till sina budgetunderskott – så kan det ALDRIG bli balans mellan mängden pengar som den finansiella sektorn och nationer = Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – förfogar över.

    Vilken 7-åring som helst kan räkna ut att 1 + 0 aldrig kan bli 2 = balans mellan den finansiella sektorns och nationers tillgång på pengar. Lösningen på detta är att stater gör som den finansiella sektorn gör. De trycker till ca 95 % fram pengar ur tomma intet – som de sen lånar ut till bl a stater till hög ränta och med 100 % återbetalningsplikt.

    Ifall nationer gör detsamma – så finns i det ingen återbetalninsplikt eller ränta på dessa ”riktiga pengar”. Detsamma som att 1 (stater) + 1 (finansiella sektorn) = 2 (balans mellan tillgången på pengar hos stater och den finansiella sektorn). Inget konstigt alls för en 7-åring att räkna ut – eller ❓

    – slut citat från en bit ned i texten här.

 6. Pingback: Världens bästa naturbilder | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s