Ghost:/”Med nazistiska förtecken”

Både radioekot och SVTs Rapport har på morgonen rapporterat från konflikten i Ukraina att det finns svenskar som deltar i striderna i ”en organisation med nazistiska förtecken”.

Jag grubblar på det där med ”nazistiska förtecken”. Är en organisation med nazistiska förtecken något annat och annorlunda än en nazistisk organisation? Innebär med nazistiska förtecken att organisationen inte är helt och hållet nazistisk utan bara litegrann? Nån sorts lightversion av nazism kanske?

Var Hitlers nationalsocialistiska tyska arbetareparti (NSDAP) ett parti med nationalsocialistiska förtecken eller var det ett nazistiskt parti?

Jag har grubblat och grubblat utan att nå klarhet. Därför mailade jag nyss både Ekot och Rapport och bad att få veta vad ”en organisation med nazistiska förtecken” egentligen betyder på nyhetspråk. Inte för att jag tror att jag får något svar men min vetgirighet bjuder mig att fråga. Förmodligen tycker redaktörerna och reportrarna att jag är en korkad figur som inte begriper bättre än att störa dem med dumma frågor, och så kan det för all del vara./Er förbundne Ghost, antinazist utan förtecken.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Internationellt, krig, konflikter, Politik och samhälle, Tidningar, radio, TV och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost:/”Med nazistiska förtecken”

  1. Eaqhan skriver:

    Delade påfb.

    /Skvitt

  2. Pingback: Bild och länk | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s