Ghost:/Om BDSM-praktiker och att utöva sex

Två dagar i följd har jag radioledes lyssnat till intellektuella personer som pratat om sex. Närmare bestämt om BDSM-sex (Bondage, Dominance, Sado-Masochism). Detta med anledning av den förestående svenska premiären på filmen 50 Shades Of Grey (50 nyanser av honom på svenska).

När dessa intellektuella personer pratar sex är ordvalet konstigt, minst sagt. De säger saker som ”BDSM-praktiker” och att ”utöva BDSM”. Det är som om de hade ordberöringsskräck. Eller som om jag skulle skriva om mina gamla ”könsumgängespraktiker” och om när jag ”utövade penetrerande samlag”. Det gjorde jag nämligen på den tiden när det begav sig, tro det eller ej. Med partner(s), ej solokvist. Men aldrig i livet att jag skulle ha talat om det på akademisk mumbo-jumbo, om jag hade talat om det.

Kära intellektuella, kulturella  radiosexpratare: Var inte rädda för att ta lite mer rättframma ord i munnen. Var inte så jävla akademiska och avtändande. Släpp sexspråket loss!

Annars kommer jag aldrig att bli en allvarligt syftande utövande BDSM-praktiker…

Via länken kan ni lyssna till BDSM-praktikerna och BDSM-utövandet.

http://sverigesradio.se/sida/textarkiv.aspx?programid=503

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Humor, Sex och annan samvaro, Språk och språkmissbruk och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ghost:/Om BDSM-praktiker och att utöva sex

 1. Kicki skriver:

  Visste inte ens vad förkortningen betydde innan du skrev det. Det låter plågsamt. Är väl något som den där ”risbusken” utövade som man kunde läsa om för flera år sedan. Den där Schejke eller vad han nu hette. Det fanns ju madamer som gick dit frivilligt också tydligen… Var väl nåt sektliknande kan jag tro. Religiöst? Begriper mig inte på sånt. Vill inte heller veta.

  • ghostopinion skriver:

   Var och en får utöva vilka sexuella praktiker de vill vad mig anbelangar, så länge det handlar om vuxet folk och är frivilligt. Människan är mer komplex än man kan ana, även när det gäller sexualitet.

   • Kicki skriver:

    Jo, så är det. Det är trist – men sant. Ingen är faktiskt skuld till allt, det har jag också sagt förr. Så utsätt ingen annan oskyldig för djävulskap säger jag bara. Jag har själv satt mig i klistret! Allt pga att jag både lyssnade och inte lyssnade till andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s