Ghost:/Regeringen vill ha statliga asylboenden

Regeringen vill ha asylboenden i statlig regi, rapporterar Ekot.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6099624

Det tycker jag är utmärkt (OBS! ingen ironi). Samtidigt kan man ju passa på att ordna boenden åt de ca 35000 hemlösa som redan nu finns i Sverige. Men det är inte aktuellt, skulle jag tro.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Invandring och integration, Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ghost:/Regeringen vill ha statliga asylboenden

 1. Kicki skriver:

  Så bra skrivet. Själv har jag bostad, men det finns så många andra som inte har det och som till och med aldrig haft en egen lägenhet även om de nu är vuxna… så trist. 😦

  Anser det vara diskriminering på hög nivå. Du vet… det finns de som tjänar pengar på att en del människor inte ska komma ur ex. ett missbruk.

  • ghostopinion skriver:

   Tack. Och så finns det de som tjänar grova pengar på flyktingboenden.

   • Kicki skriver:

    Jo, jag vet.. men hur ska allting kunna lösas till allas belåtenhet? Jag vet inte. Det finns alltid de som blir satta ”på pottkanten” i en demokrati/diktatur. För så ser det ut i alla samhällsklimat beroende på vem du frågar.

    Oavsett – vilket politiskt parti det än är som styr så missgynnar alltid någon, det lär vi aldrig komma ifrån. Jag ska börja från noll igen i min nya blogg som jag startat… ”yttrandefrihet” heter den, och där ska jag inte fundera på något längre, innan jag skriver, utan bara skriva rakt av från dåtid till nutid om allt vad jag tycker. Ingen kommer bli klok på vad jag kommer att tillhöra för ett parti, för jag passar inte in någon stans. Jag gillar en del av alla partier, likväl som jag också ogillar delar i alla partier. Det är precis som i relationer. Man kan inte gilla allt. Endera känns det som rena diktaturen eller så är det sann demokrati.
    Jag läste i ett inlägg en gång på en blogg:
    ”Ensam föds du och ensam dör du.” Jo, det stämmer nog in på mig. Jag är glad så länge jag har mitt lilla sällskap, när han är borta blir det ingen hund mer. Jag hoppas på 12-14 år till med honom. ❤ (Det är svårt med förluster, så efter honom blir det ingen ny)

 2. Eaqhan skriver:

  Det är väl självklart att ingen ska sko sig på statliga pengar, våra skattemedel.

  /Skvitt

  • ghostopinion skriver:

   Det är självklart för oss men långtifrån för för alla, Jag önskar bara att S-regeringen visade samma omsorg om de hemlösa som redan finns i landet. Förresten beror regeringens ambition inte på någon önskan att beskära asylbostadsentreprenörernas vinster. Det handlar om att fördela flyktingarna jämnare i landets kommuner så att man ska slippa en massa förbannade kommunalråd och kommuninvånare.

   • Eaqhan skriver:

    Kan mycket väl vara så att deras ambition inte är att agera mot vinsterna utan något annat.
    Vad gäller hemlösa kan jag bara hänvisa till vad de hemlösas tidning skrev om hemlösa och bostadslösheten i Göteborg för gissningsvis ett drygt år sedan. I Göteborg fanns ingen bostadslös hemlös som inte själv hade valt det. Alla hade en bostad.
    Att vara hemlös är att inte ha en egen bostad med eget kontrakt, enligt definitionen.

    Tidningen tog upp frågan sedan en kvinnlig reporter på metro hade ljugit om saken och tidningen avslöjade att hon hade ändrat i de uppgifter hon hade fått från såväl Faktum som socialsekreterare för att få det till att de hemlösa var uteliggare.

    Tidningen skrev att det fanns något tiotal personer i Göteborg som inte hade något boende alls i vanlig mening och dessa var personer som helt enkelt inte ville ha med några myndigheter att göra.

    Om nu Faktum ljög hej vilt så hade ju deras försäljare gått i taket. Därför tror jag på Faktum.
    Hur det ser ut i övriga landet har jag noll koll på och jag kan inte minnas att Faktum nämnde den saken i den artikel jag refererar till.

    De romska tiggarna berördes inte heller i artikeln och att de ligger utomhus det vet jag. Jag har sett det med egna ögon ett antal gånger och det har stått i lokalpressen också (GP? GT?).

    /Skvitt

 3. ghostopinion skriver:

  Under min tid i samhällets sociala utkanter kände jag personligen dussintals personer i flera städer som var hemlösa, och det sannerligen inte frivilligt. Där fanns inga natthärbärgen. Det hände att tre, fyra män kalla vinternätter sov/försökte sova på Stadsmissionens uteveranda, i bästa fall i sovsäck, i sämsta fall i täckjacka och med filt, för att när serveringen äntligen öppnade kl 08.15 stelfrusna och ledbrutna gå in och få sig ett par koppar kaffe och en macka. Andra sov i tvättstugor, portgångar, källarförråd, överallt där de kunde ta sig in. En händelse har särskilt fastnat i mitt minne. En svinkall vinternatt krossade en flyktigt bekant hemlös ett larmat skyltfönster och väntade in polisen för att få komma in i arrestens ljuva värme. Via bekanta vet jag att förhållandena fortfarande är likadana i dessa städer. Men det är kanske olika i olika kommuner.

  • Eaqhan skriver:

   Ja, jag har ju bara Faktum att håla mig till och några Faktumförsäljare som jag känner. Just dom har riktiga bostäder (men soc har kontraktet). Jag ska fråga dem nån gång om de vet många som inte har tak över huvudet.
   Klart man ska vara källkritisk. Och jag kom på precis nu att om jag frågar dem och de inte vet några så kan det ju finnas sådana ändå. Sådana som är alldeles för nedgångna för att ens kunna sälja Faktum. Man måste ju vara nykter för att både få köpa ut tidningarna och för att få sälja dem. Och det är kanske för hårt krav för en del.
   Men det kan ju vara så att det är bra ordnat i Göteborg.

   Hur det nu är med den saken så är det stor synd ock skam att det finns hemlöshet i ett modernt samhälle. Det är ju inte pengar som fattas. Som du själv skrev; Falun satsade 240 miljoner på VM-evenemanget. Sport går alltid före.

   /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s