Ghost:/Sex, trohet, otrohet och tid

”Hon vägrar ha sex – är hon otrogen?

Så lyder en läsarfråga till Aftonbladets horder av sexologer och samlevnadsexperter (de heter bl a Linn och Eva och så några till vilkas namn jag inte minns; Malena kanske?)

Jag vet inte om hon är otrogen, det måste medges. Trots att jag utövat sex flera gånger saknar jag tillräcklig kompetens för att hantera den typen av komplexa och intrikata frågeställningar (jag har ju bara realskoleexamen, och den är noll och intet värd; jag tror inte ens att några andra än mycket gamla gubbar och gummor känner till den, och vi är ju dementa och har glömt att den, realskolan alltså,  en gång i tiden fanns, fast jag tillfälligt kommer ihåg det nu). Därför är jag glad å alla sexuella frågeställares vägnar att vår fria och obundna press – den tredje statsmakten, en hörnpelare för vårt demokratiska statsskick – besitter expertis som kan förklara hur det ligger till med sexvägrare och deras eventuella otrohet, eller trohet. Utan dessa pressfrihetens sexologer skulle vi sannolikt leva i den mörkaste diktatur.

Men frågan till Aftonbladet om sexvägran och eventuell otrohet väcker ett minne till liv. Den sedan länge avdöde humoristen Kar de Mumma (jag tror mig minnas att hans verkliga namn var Erik Zetterström, jag ska googla  det; nu har jag googlat och givetvis mindes jag namnet rätt) sa en gång så här i en skojig monolog på nöjets estrader:

– Jag förstår inte hur folk hinner vara otrogna. Själv hinner jag inte ens vara trogen.

Han hade väl svårt att få vardagspusslet, eller livspusslet, att gå ihop. Stackarn!

Länken här nedan innehåller svar på minst 64 intressanta frågor av sexuell natur. En hel del av svaren kännetecknas av min amatörmässighet, men trycket från läsekretsen har  varit så hårt att jag känt mig tvungen att ställa upp, som det heter.

PS. Förmodligen kommer ingen att läsa detta spännande blogginlägg i kväll. Det pågår ju mellofinal. Om den säger jag som stinsen i en gammal Albert Engströmteckning (stins=stationsinspektör, SJ-tjänsteman som hade ansvar bl a för att vinka av tågen från stationen så att de inte blev stående där för tid och evighet).

albert_engstroem_stinsen_paa_semester_normalI Engströms humorversion hade stinsen semester. Ledigheten ägnade han åt att sitta på en bänk på perrongen. När tåg anlände, sa han:

– Där kommer ett tåg, dä ger jag fanken.

Likadant behandlar jag svenska mellofinalen.

– Nu kommer dä en sång, eller vad det ska kallas. Dä ger jag fanken.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Dagens Linn/Eva och andra sexfantaster, Humor, Sex och annan samvaro, Tidningar, radio, TV och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s