Ghost:/Löfven borde skicka rasisminspektör till USA!

President Barack Obamas antisemitisminspektör (särskilda sändebud mot antisemitism) har besökt Malmö. En representant för ett land som är svårt anfrätt av rasism ska alltså inspektera antisemitismen i Malmö. Och Sverige/Malmö välkomnar honom utan att knysta. Det är ynkligt och patetiskt.

Jag tycker att Stefan Löfven (och/eller Hans Majestät Konungen) ska skicka en rasisminspektör (särskilt sändebud mot rasism) på svarsvisit till USA för att undersöka behandlingen av framför allt afroamerikaner där, och ge rekommendationer om hur rasismen ska motverkas. Mona Sahlin kanske kan göra lite nytta.

Men det törs de nog inte, Löfven och kungen. De törs inte ens tänka tanken. De är för skraja för husses piska.

Om, otänkbara tanke, en sån figur med ett sånt uppdrag skulle komma från Sverige till USA skulle han/hon åka ut med huvudet före!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6118221

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Bernadottefamiljen, Diverse, Invandring och integration, Politik och samhälle, USA och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ghost:/Löfven borde skicka rasisminspektör till USA!

  1. Pingback: Ynkligt | eaqhan

  2. kao skriver:

    Det verkar ok med rasism i USA, men så fort det gäller judar så verkar det ha högsta prioritet att åtgärdas. Det är en konstig inställning. Det finns ju flera andra grupper som förföljs. Det är givetvis fel – men vad jag menar: varför skickar inte vi en delegation till t.ex Rumänien, Bulgarien och Ungern som kollar upp antiziganismen? Och en till Israel för förföljelsen och nedvärderingen av palestinierna? Och en till USA för deras egna rasistiska tendenser. O.s.v o.s.v

    Att USA kommer hit och hötter med fingret är bara ett spel för gallerierna och för att vi inte ska fördjupa oss i deras egna problem i ärendet.

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s