Ghost:/Så tar min polare Berra sig ur skuldfällan

Aftonbladet tipsar:

Sju steg – så tar du dig ur skuldfällan.

– Sju steg?! Det verkar onödigt krångligt, säger min gamle polare Berra, kapten i A-laget.

– För mig räcker det med ett steg. Jag ignorerar alla räkningar, betalningspåminnelser och krav från inkassofirmor. Till slut hamnar ärendena hos vad jag med tiden har kommit att betrakta som min egen tjänstemannaexpert: Kronofogden.

Berra är noga med att han inte försöker smita ifrån sina skulder.

– Nej, det är mera en livsstil där jag betalar i saktare mak än såna som har ett annat och mer forcerat livsideal.

Berra hävdar att hans system är enkelt, smidigt och arbetsbesparande och betydligt effektivare än alla tips i TV-programmet Skuldfällan.

– De får ju slita som speedade råttor för att bli skuldfria. Jag har inte behövt röra ett finger själv, inte skriva en rad, inte ringa ett telefonsamtal. Tricket är att kunna  nonchalera alla tjatiga kravbrev, vilket kräver avsevärd motståndskraft och mental tuffhet. Man får inte tillåta sig att tycka synd om de företag som beviljat kredit och som får vänta på sina pengar tills kronofogden kommit in i bilden. Det gäller att förhärda sig. Det är rätt lätt eftersom de företag det handlar om oftast är sådana som själva är jävligt förhärdade mot sina kunder och inte drar sig för diverse tjyv- och rackarknep.

Nu invänder nån petig jäkel förstås att Berra med den här metoden bara drabbas  av indrivning/införsel från sin pension och inte alls tar honom ur skuldfällan.  Berra svarar med eftertryck den petige jäkeln:

– Visst tar jag mig ur skuldfällan, det tar bara lite tid. När jag är sisådär 130-140 år kommer jag sannolikt att vara skuldfri, enligt mina kalkyler. Om jag inte köper nya prylar på avbetalning fram till dess förstås, eller skaffar fler abonnemang eller tar några fler mobila snabblån, och det gör jag nog. Så jag behöver nog leva till 175 eller så, men vid det laget har nog döden gjort mig skuldfri, säger Berra med ett pillemariskt leende.

Mer om Berras brokiga tillvaro här: Berras öden och äventyr (46)

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Berras öden och äventyr, Diverse, Humor, Personligt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ghost:/Så tar min polare Berra sig ur skuldfällan

  1. kao skriver:

    Berra for president!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s