Ghost:/Allianspolitiken en guldgruva för den organiserade brottsligheten

Det är inte jag som ur tomma luften hämtar påståendet att Alliansregeringens åtta år vid makten var en guldgruva för organiserad brottslighet. Så här skriver borgerliga Dagens Nyheter, och citerar den statliga myndigheten Brå (Brottsförebyggandee rådet)::

Det är ett ”systematiskt miljardfusk till arbetsgivare.… en ansenlig del av pengarna går enligt Brås utredare rakt ner i kriminellas fickor. Förmedlingens kontroll är underdimensionerad, och klarar inte av att fånga upp bedragarna.”

”Över 73 miljarder skattekronor har betalats ut i anställningsstöd till privata företag de ­senaste fem åren. Men ingen vet eller kan kontrollera hur de används – eftersom Arbetsförmedlingen sekretessbelägger vilka företag som får ­pengarna... hur pengarna används har aldrig granskats.”

Daniel Swedin i Aftonbladet:

”De kriminella har lärt sig att det är hos Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan man mer eller mindre riskfritt kan hämta hem stålarna.  Det har varit julafton för oseriösa och kriminella företagare i åtta år.”

Om denna politik som gynnat de kriminella har eaqhan skrivit och gjort en utmärkt sammanställning i sin blogg, med länkar och allt. Han sammanfattar:

När Alliansen lät privata företag driva sådant som stat och kommun egentligen bör driva öppnades portarna på vid gavel till lättförtjänta pengar för skrupelfria företag och kriminella.

Och:

Istället för att lägga krut på kontroller av företagen som Arbetsförmedlingen anlitar kontrolleras de jobbsökande minutiöst.

Läs hela inlägget här:

https://eaqhan.wordpress.com/2015/03/18/politik-sarskilt-attraktivt-for-organiserad-brottslighet/

PS. Är det inte en ödets ironi att den regering vars justitieminister Beatrice Ask officiellt gick till storms mot den organiserade brottsligheten i praktiken i stället gynnade denna brottslighet. Vilket gigantiskt misslyckande!

Här ett närliggande ämne, Skanskas mutaffär i Tjeckien:

Tjeckienchef erkände att Skanska betalat muta

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6119331

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Brott och straff - polis, åklagare, domstolar och kriminalitet, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen, Tidningar, radio, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ghost:/Allianspolitiken en guldgruva för den organiserade brottsligheten

 1. Eaqhan skriver:

  Utmärkt och tack min vän för länkandet.

  /Skvitt

 2. ghostopinion skriver:

  Bra grejer kan bli länkade men blir det inte alltid. Det beror på min dagsform…

 3. kao skriver:

  Utmärkt!
  De som verkligen behöver pengar får bära hundhuvudet som ”tärande” personer, men det är de kriminella krafterna som drar hem stålarna. Framförallt kriminella företag och gängkriminella.

  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s