Ghost:/Såg ni norrskenet i natt?/Bilder

rosen

Det är inte ofta vi som bor söderut i landet får möjlighet att se norrsken, men i natt hade vi chansen. Själv vaknade jag liksom av en slump vid halv tvåtiden men hade skam till sägandes glömt bort att det var en sällsynt norrskensnatt så jag missade det fascinerande skådespelet på himlavalvet.

I stället har jag letat efter bilder på nätet och tycker mig ha funnit de bästa i Aftonbladet. Exempelvis den som syns här ovanför men det finns fler i ett bildspel. Klicka på länken:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20484570.ab

PS. Apropå synsensationer på bild och i verkligheten, har ni hört historien om den unga och stolta pappan som var ute på promenad med sin bebis. En äldre dam kom fram och tittade ner i barnvagnen:

– Å så söt hon är!

Pappan:

– Då skulle du se henne på bild!

Historien kanske säger något lite om hur vi nutidsmänniskor har anpassat oss till att betrakta verkligheten och varandra genom de digitalsociala mediernas ofta förskönande filter.

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Diverse och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ghost:/Såg ni norrskenet i natt?/Bilder

  1. kao skriver:

    Jag missade det också. I morgon (fredag 20/3) kl.10.50 vill jag inte missa det lilla man kan se av solförmörkelsen, som syns som bäst på Färöarna och Svalbard.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s