Ghost:/Stupstocken kvar i sjukförsäkringen, militären behöver pengarna (i Kungl Ghostrepubliken)

I den vårbudget för Kungl Ghostrepubliken som statsminister Staffan Höstlöfvens regering lägger fram om några månader behålls den så kallade stupstocken, enligt säkra uppgifter till härvarande media.

Stupstocken är den regel som stipulerar att sjuka bara får vara sjuka en viss tid med bibehållen ersättning från sjukförsäkringssystemet. Sedan får de sjuka se till att bli friska för att kunna ställas till arbetsmarknadens förfogande för lämpliga åtgärder, alternativt avlida. Någon sjukersättning kan de hur som helst inte påräkna om de sölar med tillfrisknandet.

– Att snabbt krya på sig ligger också i de sjukas eget intresse, förklarar en regeringsföreträdare som vill vara anonym. Att gå omkring och vara sjuk, eller ligga och vara sjuk, kan ju inte vara särskilt bra för hälsan.

Statsminister Höstlöfven avgav i den rörelse som föregick fjolårets val, den så kallade valrörelsen, ett löfte om att den bortre gränsen för sjukersättningen skulle avskaffas.

– Men det har kommit saker emellan, förklarar han. Det är den där Putins fel. Hans ubåtar skvalpar i skärgården, det påstår i alla fall marinen och media, och hans spioner smyger i buskarna, det påstår i alla fall Säpo och media. Och när den där Putin håller på på de viset måste militären få pengar så att vi kan försvara delar av landet i åtminstone  en och en halv vecka i stället för som nu bara en vecka. Jag är säker på att de sjuka har förståelse för den prioriteringen.

– Nu fick jag en idé, tillägger statsministern tankfullt och stryker med handen över hakan. De sjuka som tack vare den kvarvarande stupstocken kryar på sig snabbare kan av Arbetsförmedlingen åläggas att söka FAS3-sysselsättning inom försvaret. Det skulle vara ett värdefullt – och billigt! – personaltillskott för krigsmakten. De har ju rekryteringsproblem där, har jag förstått.

Ordföranden i Arbetarnas Fackliga Centralorganisation i Kungl Ghostrepubliken, Kalle-Thorvald Pettersson rasar mot regeringens beslut.

Det tycker jag är väldigt tråkigt, säger han i ett ovanligt kraftfullt uttalande som sannolikt får statsministern och hans regeringsledamöter att bäva.

Mannen och kvinnan på gatan här i Kungl Ghostrepubliken skräder inte heller orden i härvarande sociala medier.

– Men för i helvete!!! utbrister en för folket representativ röst på Facebook.

– Måtte Höstlöfven falla och med honom hans regering, utropar en anonym röst.

Ni som vill veta hur regeringen i vårt grannland Sverige hanterat stupstocksfrågan rekommenderas att klicka på länken och läsa:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6121008

Strödda anteckningar om den politiska utvecklingen i Kungl Ghostrepubliken

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Humor, Kungl Ghostrepubliken, Politik och samhälle, Sjukdomar och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s