Ghost:/Sveriges hemliga skuggregering, USA/Nato/CIA

Är det våra politiker som styr Sverige? Eller har vi en skuggregering? En mycket känslig fråga – jag lovar. Och en fråga som framför allt ingen svensk reporter av rang  vågar ställa. Då är sannolikt karriären över, åtminstone i det här landet.

banner_bmDe fyra inledande textraderna är hämtade från Aders Jallai. Jallai har forskat i underrättelsetjänsthistorien och skildrar hur CIA/USA/Nato byggde upp ett StayBehindnätverk i Sverige, ett nätverk som når ända upp till och in i regeringen, ett nätverk som fortfarande är i bruk.

Hana berättar initierat och ingående om  Aktionsgruppen Arla Gryning som byggdes upp av CIA-agenten William Colby, som senare blev chef för hela CIA:

I boken Honourable Men, My life in the CIA skriver William Colby om hur han byggde upp Stay Behind-nätverket, det som senare sannolikt kallades AGAG, Aktionsgruppen Arla Gryning i Sverige. Han fick uppdraget tidigt 1951 av Gerald Miller, CIA chef över OPC, Covert Operations Western Europe. Colby skriver:

Tidigt 1951, kallade Gerry Miller in mig för att säga att han ville att jag öppnade upp en OPC avdelning i Stockholm (CIA:s avdelning för paramilitära operationer eller Black Ops). / — / En CIA station fanns redan i Stockholm och Colby skulle hålla en viss självständig kontakt med OSS (Office of strategic services, senare CIA) i Stockholm. Men samtidigt bara rapportera direkt till OPC i Washington.

  Jag började med att söka upp intressanta politiska profiler i Sverige som högste sekreteraren för det socialdemokratiska partiet (Sven Aspling) och den ledande advokaten för svenskars rätt att lämna den svenska kyrkan. Det här förstärkte mitt ”cover” i Sverige för att undvika att bli avslöjad (som CIA).

Det sista stycket är intressant för att det visar att CIA redan från början infiltrerade socialistiska personer och organisationer, helt enkelt för att det gav dem ett bättre skydd (disguise) från att avslöjas som CIA- agenter. Något som fortsatt ända till våra dagar.

Colby berättar också det intressanta att han skaffade sig oberoende agenter (assets) vilka han använde till att bygga upp reservnätverk ifall det första som byggts i samråd med den lokala underrättelsetjänsten och regeringen, skulle fallera i ett gryningsläge eller i fall den lokala regeringen skulle bestämma sig för att samarbeta med ockupationsmakten och på så sätt förråda Stay Behind nätverket

Det är andlöst spännande läsning och jag rekommenderar alla som vill veta hur USA/Nato/CIA opererar även i Sverige – och det borde vi alla vilja veta av ren självbevarelsedrift – att klicka på länken och läsa vidare:

http://www.jallai.se/2012/04/sveriges-hemliga-skuggregering/

CIAs opus moderandi i Sverige är snarlikt det som skildras i det här inlägget från i går:

Gladio, Nato´s Secret Terrorist Armies/Video

 

Anders Kallai är inte som jag själv en obskyr bloggande vänsterfigur som vill förvandla Sverige till en socialistisk republik. Det kan han inte misstänkas för. Han har en gedigen baakgrund inim det svenska försvaret och har till och med förärats  kungens guldmedalj. Ur Wikipedia:

Andres Viktor (Anders) Jallai, född 24 mars 1960[2] i Hässelby, Stockholm,[3]är en svensk pilot, projektledare och författare, bosatt på Lidingö.[2] Han ledde sökandet efter den försvunna svenska DC-3:an i Östersjön 2003 och belönades för detta med H.M. Konungens medalj av guld i 8:e storleken.

Anders Jallai gjorde sin militärtjänst som kustjägare och började därefter utbilda sig till militär flygförare. Som flygofficer iFlygvapnet flög han bland annat JA 37 Viggen. Han arbetar i dag inom civilflyget som flygkapten på SAS,[4] skriver böcker på förlaget Lind&Co och forskar i underrättelsetjänstens historia’ Läs mera:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Jallai

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Internationellt, krig, konflikter, Politik och samhälle, USA, USA NATO Wars and Crises och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s