Ghost:/Bankerna och kontanthanteringen

Protesterna tilltar mot att allt fler bankkontor vägrar hantera kontanter. Jag tror att denna vägran inte bara beror på en strävan efter kostnadsminimering och profitmaximering. Att göra alla ”värden” digitala innebär också en skyddsfunktion för bankerna.

Ty om bankerna inte har några kontanter kan det heller inte bli någon bankrusning efter sedlar när nästa kollaps kommer. Allt försvinner i den digitala rymden.

Att kollapsen kommer vet vi ju alla. Frågan är bara hur länge det dröjer.

Eller har jag fel om motivet till att bankerna vill avhända sig kontanterna, ekonomisk amatör som jag är? I så fall tröstar jag mig med flertalet ”experter” inte brukar ha särskilt rätt de heller. Minns bara hur utskrattad och avhånad Krugman blev av nästan alla sina kolleger när han förutsade den senaste krisen.

Bankrusning – Wikipedia

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Banker/Banking, Class Warfare/Klasskamp, Coacher, ekonomer, allsköns experter och en del charlataner, Economics, Internationell ekonomi, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ghost:/Bankerna och kontanthanteringen

  1. Ping: Ghost:/The war on cash is a war on freedom | ghostalive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s