Ghost:/Fackförbund vill avskaffa bidragsjobben

Från OMNI:

KRITIKEN MOT BIDRAGSJOBBEN Flera fackförbund är kritiska till den stora mängden skattesubventionerade jobb i Sverige, som de menar bidrar till snedvriden konkurrens och företag som missbrukar systemet, rapporterar SVT.
Malin Ackholt på Hotell- och restaurangfacket säger att ett problem är att anställningarna inte leder till riktiga anställningar, som det är tänkt.
– Så fort bidraget är slut har man inget jobb längre. Då väntar en ny person med nytt bidrag som går in och tar det arbete som man själv gjorde tidigare, säger hon till SVT.

http://omni.se/topic/5c106336-37e5-483d-9a55-84da36c17838/7e6f7876-8dba-4714-a83a-28b85a9f4d2a

Min kommentar: Var det inte allianspartierna som hävdade  att svenskarna var ett folk av bidragstagare, och att det gjorde oss lata? Och som sedan gödde företagarna med subventioner och bidragsjobb i olika former. Rot- och Rut-avdrag, lönebidrag och fan vet allt.

Slutsats: För alliansarna är bidrag dåligt när de går till människor men bra när de går till företag. Men…företag drivs ju av människor. Alltså är bidrag bra om de går till människor som äger företag men dåliga om de går till människor som jobbar åt företag.

Så ser allianslogiken ut.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Politik och samhälle, Sån är kapitalismen och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s