Ghost:/Reseexperten varnar: Utländerna är ett farligt ställe

Semester- och turismsäsongen närmar sig i ilfart. Många godtrogna medborgare som inte begriper bättre lämnar då det trygga fosterlandet för att med livet och hälsan som insats besöka ett eller annat betydligt otryggare utland.

Men utländerna är ett farligt ställe. Det uppmärksammades jag på redan för flera år sedan av en reseexpert i en TV-morgonsoffa. Varpå jag givetvis höjde ett varningens blogginlägg för att förmå mina trogna läsare att stanna hemma och inte utsätta sig för de ohyggliga faror som det vimlar av i utländerna, eller åtminstone iaktta största försiktighet och beredskap om de ändå valde att resa ut. Av omtanke om er, kära läsare, publicerar jag reseexpertens och mina varningar i repris. Farorna är lika många och allvarliga nu som då, och varningarna lika befogade.

I SVTs morgonprogram får vi veta att det är det inte bara är trevligt att resa. Det är riskabelt också. Maneter, alkohol, olyckor, sjukdomar, brottslighet, terrorister och trafik är sånt man ska passa sig för, enligt reseexperten i morgonsoffan. Särskilt alkohol och trafik och drunkning. Konstigt nog nämndes inte tsunamis. Men det var väl bara ett förbiseende. Inte ens experter kan tänka på allt, särskilt inte när farorna är så oändligt många som de är i utländerna.

Ja, utländerna är ett farligt ställe som man måste hålla noggrann koll och bevakning på för att inte råka illa ut. Inte nog med att där finns förskräckliga icke människorelaterade risker som maneter. Där finns utlänningar också, och utlänningor, och såna vet man ju aldrig vad de kan ta sig för. Somliga ser otäckt svartmuskiga ut (de flesta utlänningor undantagna), och det vet man ju att svartmuskigt folk aldrig har något gott i sinnet.

Men reseexperten i morgonsoffan tyckte inte att man ska hålla sig hemma i Sverige för den sakens skull. Res gärna, sa hon, men läs på, var försiktig och uppmärksam och ta inga risker.
Bäst för hälsan och välbefinnandet är nog att inte lämna hotellet under semestern (det sa hon inte men det tycker jag), om man nu nödvändigt måste ge sig iväg till utländerna. Sådan riskminimering eliminerar inte alla faror, det finns ju förmodligen utlänningar inne på hotellområdet också, men chansen att få återvända hem med livet i behåll ökar avsevärt. Men undvik poolen, där finns drunkningsrisk. Manetrisk kan heller inte uteslutas, maneter lär ju trivas i vatten. Det har jag hört av en manetexpert. Tryggast, bortsett från det egna rummet, är nog baren och matsalen men se upp så att ingen kastar alkohol på er.  Då kan ni blir full och få skrumplever och sveda i ögonen. Munskydd rekommenderas i alla sammanhang som barriär mot alla sjukdomsalstrande luftburna virusar och bakterier som far fram i jättelika flockar. Kyssar och erotiskt umgänge är naturligtvis fullständigt uteslutet, vad sådant kan leda till för hemskheter vill jag inte gå närmare in på. Jag vet ju inte om det finns oskyldiga barn bland besökarna till denna logg.

I grund och botten tycker jag faktiskt, i motsats till reseexperten i TV-soffan, att man ska undvika utländerna helt och hållet. Att vistas i utländerna medför bara oro och bekymmer. Som svenskar bör vi hålla oss hemma i fosterlandet. Här hemma slipper man vara försiktig och uppmärksam. Här hemma behöver man inte oroa sig för alkoholskador eller drunkningar eller trafikolyckor eller sjukdomar (undantaget skulle väl vara svininfluensa och dvärgbandmaskar då). Här hemma finns inga tjyvar och banditer att se upp för. Och här hemma är vi lyckligen befriade från maneter av den livs- och hälsohotande sorten.  Tror jag, är inte så påläst beträffande våra inhemska manetarter. Men jag är övertygad om att våra svenska maneter är väluppfostrade, diskreta, finkänsliga och föga attackbenägna.

Den som stannar hemma slipper dessutom den där jobbiga biten med att läsa på om utländerna (vilket stjäl tid från TV-tittandet) och att vara försiktig och uppmärksam.

Några ord också om flygresor. Flygresor är riskfria så länge de sker över fosterlandets territorium. Men så snart fosterlandets gränser passerats är risken för störtning överhängande.

Dock och emellertid – inte ens om vi väljer att semestra hemma kan vi undvika faran med svartmuskiga utlänningar. Såna har det ju dykt upp en hel hoper av i fosterlandet under senare decennier. För att minimera risken att stöta på dylika illasinnade typer bör vi semestra inom hemmets trygga väggar, beställa hämtmat och dricka alkoholfritt därtill. Så att ingen blir full och dum och oansvarig och ramlar och slår sig i levern.

Försäkra er för allan del om att maten levereras till hemmet av en äkta svensk som ni säkert kan lita på. Hela restaurangbranschen kryllar ju av utlänningar med skumma avsikter och att släppa fram en sån till hemmets tröskel kan vara förenat med direkt livsfara.

Nåväl, vissa risker måste vi väl helt enkelt leva med, det gäller bara att minimera dem. Yttersta försiktighet anbefalles. Tänk på att faran lurar överallt. Både här och där, uppe och nere och på sidorna.

Men alldeles särskilt i utländerna.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Alkohol, droger, doping, mediciner, rökning, Coacher, ekonomer, allsköns experter och en del charlataner, Diverse, Humor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ghost:/Reseexperten varnar: Utländerna är ett farligt ställe

 1. Iréne skriver:

  hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

  • ghostopinion skriver:

   Svårtolkad kommentar, det där.

   • Iréne skriver:

    Araber, som skriver med eget alfabet, använder det för att uttrycka skratt…

    Från nätet:
    ” Best Answer: Probably the Arabic version of LOL in Latin characters. Normally in Arabic alphabet it’s هاهاهاهاهاهاهاهاهاهاهاها meaning ”hahahahahahahaha”.”

 2. ghostopinion skriver:

  Nu känner jag mig både informerad och belåten.

 3. kao skriver:

  Är man rädd för allt så missar man själva livet.

  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s