Ghost:/Jordens undergång? Nej, planeten klarar sig…men människan?

Många människor oroar sig för att jorden kommer att gå under till följd av miljöförstöring, människoorsakad klimatförändring och/eller totalt kärnvapenkrig, företeelser som i sin tur är en följd av rovdrift och vanskötsel av de tillgångar som naturen inrymmer samt ett politiskt-ekonomiskt system som  tillåts löpa amok.

Oron för jordens undergång är en missriktad oro. Däremot är risken för människosläktets undergång överhängande. Det skulle innebära att människan blev den enda art  som lyckats med konststycket att utrota sig själv, och det efter att ha existerat i bara några hundratusen år, en blinkning i universums och livets långa historia. En unik prestation. Unikt destruktiv.

Jorden däremot skulle efter människans frånfälle så småningom repa sig och må prima. Skändad, demolerad, utarmad och berövad en del av sina beståndsdelar skulle planeten trots allt återhämta sig och antagligen må prima tills det naturliga slutet kommer, någon gång långt, långt framme i tiden. Då kommer människan att vara bortglömd, en kortkort parentes i alltets historia, av ingen sörjd och saknad.

73113_166858500007184_166854740007560_502787_1346297_nFör jordens skull får vi hoppas att ingen annan lika destruktiv art som människan utvecklas under den framtida evolutionen.

Människan är säkerligen den intelligentaste varelse som någonsin existerat här på jorden. Det är dock inte detsamma som att människan är den klokaste och förnuftigaste varelse som levt på planeten. Så paradoxalt är det att människan är både smartast och dummast av alla evolutionens skapelser. För smart för sitt  eget bästa. För dum för att skydda och bevara sitt hem: Jorden.

Här framför Gasoline Dejlig er joren:

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Diverse, Internationell ekonomi, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s